Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Majka krivi doktora

DORH počeo s izvidima zbog smrti novorođenčeta u vinkovačkoj bolnici

vinkovačka bolnica, bolnica vinkovci
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/2
18.02.2016.
u 15:28

O smrti svog sina progovorila je majka Matea Janković (24) nakon čega je Državno odvjetništvo počelo provoditi izvide

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru danas je naložilo provođenje izvida oko smrti djeteta pri porodu u rodilištu Opće županijske bolnice Vinkovci.

– Ujedno, zatražena je relevantna dokumentacija radi utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do smrti djeteta, a time i možebitne kaznene odgovornosti – stoji u priopćenju Općinskog odvjetništva u Vukovaru.

Nakon događaja u vinkovačkom rodilištu, a posebno nakon što je o svemu progovorila i majka Matea Janković (24) i društvene mreže prepune su komentara, ali i iznošenja osobnih sudbina koje su žene doživjele u rodilištima i s nekim liječnicima.

Slijedom toga pokrenuta je i peticija kojom se traži trajna suspenzija dr. Nikole Kolaka koji je vodio i porod Matee Janković i kojega obitelj smatra odgovornim za smrt djeteta. Mateina obitelj protiv dr. Kolaka podnijela je i kaznenu prijavu za nesavjesno liječenje

>> Liječnik mi je u prolazu hladno dobacio: Dijete ti je umrlo...

Komentara 4

SN
snajper
16:02 18.02.2016.

e moj dr.kolak koji si ti komad bu........ bio si lijen napraviti carski rez da spasis zivot djeteta a sad te cijela hrvatska osuduje i bit ces obiljezen za cijeli zivit. Bio si lijen jer si se upucavao med.sestri pa nisi imao vremena za posao za koji si skolovsn. I tvoja porodica ce biti obiljezena dugo dugo godina . A zasluzio si i gore

KR
kresimirn
18:10 18.02.2016.

a zasto se ne istrazi tamosnji dorh ? da li su imali i prije informacije za tog doktora ?

ŽU
županjac
16:56 18.02.2016.

Snajperu: Ne bih tako komentirao, jer na taj način se medicinske sestre izlažu poruzi i to posve neargumentirano. Isto tako treba znati da nisu svi liječnici u vinkovačkoj bolnici takve osobe bez savjesti, da budem blag. Mnogi, rekao bih i i velika većina njih su veoma odgovorni i zaslužni za ozdravljenje mnogih ljudi koji su kod njih boravili. Jedan ovakav primjer je zapravo usamljen a liječničkom zboru i medicinskom osoblju uopće, želim da i dalje pomažu ljudima kako su to i do sada činili. Kritizeri govore napamet, a da su tamo boravili i izašli izliječeni mogli bi biti tim ljudima samo zahvalni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije