Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Neadekvatna sankcija'

DORH o slučaju u kojem je pedofilu zatvorska kazna zamijenjena radom za opće dobro

ćelija
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL, ilustracija
13.04.2015.
u 16:56

"Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru zaključilo je kako je sporazumom dogovorena sankcija neadekvatna u konkretnom slučaju", stoji u priopćenju.

Vukovarsko Županijsko državno odvjetništvo priopćenjem se osvrnulo na slučaj u kojem je 45-godišnjaku osuđenom za bludnje radnje na štetu 11-godišnjakinja kazna od šest mjeseci zatvora zamijenjena radom za opće dobro.

Izvijestili su da je Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv muškarca te su s njim prije suđenja postigli nagodbu na zatvorsku kaznu od šest mjeseci koju je Općinski sud u Vukovaru i prihvatio. "Valja napomenuti da je okrivljenik proveo u istražnom zatvoru vrijeme od gotovo četiri i pol mjeseca, a koje je uračunato u izrečenu kaznu zatvora, iz čega proizlazi da je samo prestalo vrijeme do izrečenih 6 mjeseci zamijenjeno radom za opće dobro, i to u maksimalnom zakonom predviđenom trajanju od 60 dana", pišu iz vukovarskog Županijskog državnog odvjetništva.

O nagodbi obavijestili oca djeteta

Navode kako je prije postizanja sporazuma Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru o njemu obavijestilo oca djeteta te da on na kaznu nije imao primjedbe.

"Nakon saznanja o izrečenoj presudi, Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru, kao više državno odvjetništvo, sukladno svojim nadzornim ovlastima, zaključilo je kako je sporazumom dogovorena sankcija neadekvatna u konkretnom slučaju te je na isto ukazano Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, odnosno zamjeniku koji je postupao u tom predmetu", stoji u priopćenju vukovarskog Županijskog državnog odvjetništva.  

>>Priveden 29-godišnji pedofil. Djecu iskorištavao i za pornografiju

>>Nasilje na internetu doživjelo 12,1% djece

Komentara 5

LE
LeonardS
17:12 13.04.2015.

Taj koji potpisao nagodbu mora biti kažnjeno gonjen, inače možemo reči da nemamo državu koja štiti svoje građane, dosta je bilo sramotnih presuda, dajte da se odgovara jer i ovo je zlodjelo

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
19:00 13.04.2015.

Dajte vise uvedite smrtne kazne,nemamo cak ni dozivotnu.

DJ
djordje
17:31 13.04.2015.

slažem se: neka bude čistačica u hostelu gdje borave osobe gej populacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije