Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zLOČIN U GRUBORIMA

DORH potvrdio: Pripadnike ATJ Lučko Milijan Brkić zvao po nalogu Mladena Bajića

milijan brkić
Foto: Ivica Galović/Pixsell
20.01.2014.
u 17:21

Tadašnji zamjenik glavnog ravnatelja policije za kriminalitet Milijan Brkić, sukladno svojim ovlastima, koordinirao je policijske aktivnosti kroz kriminalističku taktiku i metodiku vodeći računa o tome da je prije i sam bio pripadnik specijalne jedinice policije MUP-a, podsjeća DORH

U odnosu na kazneni postupak, poznatiji pod nazivom Grubori, Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku i Odjelom za ratne zločine Državnog odvjetništva Republike Hrvatske provelo je tijekom 2009. godine kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo podnošenjem kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu protiv više osoba zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, priopćio je danas DORH.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu navodi kako je, budući da je riječ o teškom kaznenom djelu, prije i tijekom kriminalističkog istraživanja održano više koordinacijskih sastanaka između Ravnateljstva MUP-a i državnog odvjetništva na kojem su dogovarane smjernice kriminalističkog istraživanja.

– Upravo je tadašnji zamjenik Glavnog ravnatelja policije za kriminalitet Milijan Brkić, sukladno svojim ovlastima, koordinirao policijske aktivnosti kroz kriminalističku taktiku i metodiku vodeći računa o tome da je prije i sam bio pripadnik specijalne jedinice policije MUP-a, čiji su pripadnici većina svjedoka i osumnjičenici u ovom predmetu i da je i inače s njima razgovarao i komunicirao. Uostalom, i danas na glavnoj raspravi pred Županijskim sudom u Zagrebu izjavio je da je tijekom kriminalističkog istraživanja nastavio komunicirati kao i prije, što se ukazuje razumnim s obzirom na primijenjene metodike i taktiku kriminalističkog istraživanja. Stoga ni tada ni danas državno odvjetništvo u takvom postupanju nije našlo obilježja kaznenog djela odavanja službene tajne – ističe DORH.

>>Brkić o snimkama: Radio sam po nalogu Mladena Bajića

Komentara 38

Avatar antuntun55
antuntun55
17:38 20.01.2014.

Dakle Brkić je bio u pravu....što je zapravo DORH htio njegovim pozivanjem za svjedoka...vjerovatno ni oni ne znaju...lud zbunjenog....

Avatar tajar
tajar
18:23 20.01.2014.

Državno odvjetništvo nije vidjelo ni "obilježja odavanja državne tajne" u slučaju trgovanja s transkriptima!

CI
cicibela
20:01 20.01.2014.

Mogao je Bajić ovu izjavu poslati Pavićevim biltenima i prije nego su se okomili na Vasu u želji da skrenu pažnju s afere Linić-Šegon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije