Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPUST

USKOK dokumente o Žalac poslao u EU, a kopija navodno uopće nije napravljena

Vinkovci: Kuća u vlasništvu Gabrijele Žalac, uhićene zbog afere Softver
Davor Javorovic/PIXSELL
22.11.2021.
u 22:09

Za osumnjičene je EPPO zatražio i istražni zatvor, dvije godine nakon što je USKOK izvijestio da su se provodili izvidi u toj aferi

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek kreće u nadzor USKOK-ovih poslova u aferi Softver, doznaje Dnevnik Nove TV, no kojoj su nedavno priznali propust. No, naišla je na problem - USKOK je svu dokumentaciju već poslao europskom javnom tužitelju (EPPO), a nije napravio kopiju. 

- Kao glavna državna odvjetnica čvrsta sam i odlučna u namjeni da se razina odgovornosti u DORH-u podigne na višu razinu. Neki smatraju da se prljavi veš treba prati u svom dvorištu iza zatvorenih vrata. Suprotno tome, ja misli da o tome možemo i trebamo otvoreno progovarati i da kao DORH možemo pokazati svima da smo spremni otvoreno razgovarati, otkrivati, ali i rješavati probleme u vlastitoj kući. Upravo ovo osporava sve teze koje se provlače kroz medije i javnost, da DORH i USKOK funkcioniraju pod utjecajem vlasti. Kategoričko odbijam svaku takvu optužbu, kazala je Hrvoj Šipek prošle srijede gdje je i šefica USKOK-a Vanja Marušić priznala propust jer nije obavijestila EPPO o izvidima. 

Podsjetimo, prije manje od dva tjedna EPPO je od USKOK-a zatražio dokumente i dokaze u aferi Sofver kako bi se ponovno pokrenula istraga protiv bivše ministrice Gabrijele Žalac, kao i ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica te poduzetnike Marka Jukića i Mladena Šimunca pod sumnjom da su EU i Hrvatsku oštetili za 1,8 milijuna eura. Za osumnjičene je EPPO zatražio i istražni zatvor, dvije godine nakon što je USKOK izvijestio da su se provodili izvidi u toj aferi.

Kako se doznaje, Hrvoj Šipek zatražila je kompletan spis predmeta od EPPO-a kako bi se utvrdilo je li bilo propusta, čiji su to propusti te na što se odnose. 

 

Komentara 13

ZI
zinegoid
22:49 22.11.2021.

koga oni ...... u zdrav mozak. jasno kao dan da su sve učinili da bi zaštitili vlast. izvidi, nisu ništa našli, smiješni do boli, činovnica ukazivala na nepravilnosti. kao zaboravili izvijestiti europol, moš mislit, podlo spremili spis u najdublju ladicu.. sada opstruiraju istragu, kao nema duplikata. jednostavnim riječnikom, sluge vlasti se ponašaju kako se od njih treutno traži, sve ostalo je bajka...

DI
Dingač
22:32 22.11.2021.

to je nivo ovih "školovanih" sinova i kćeri koji su se vezama zaposlili pa bezakonjem gaze svoje nezaštićene građane jer im nitko ništa ne može, a kad dođe vlast iz EU odmah paničare i pokazuju potpuni nesposobnost. osmaši bi znali da trebaju imati primjerak.

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
23:09 22.11.2021.

Šta kažu prijatelji gore u Briselu na takve stvari?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije