Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAĆENO ŽIVOTOM

Dopustili urušavanje mosta zbog kojeg je poginuo Milorad Klisurić

priselci
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
28.06.2010.
u 15:19

Radnik Vodoprivrede 5. se siječnja utopio spašavajući most. O sudbini objekta zajednički bi trebali odlučivati gradovi Karlovac i Ozalj.

Ako je most u Donjim Priselcima bio toliko prometno važan stanovništvu, kao što su to tvrdili mjerodavni u siječnju, kako je moguće da je tako naglo izgubio na važnosti? Govorimo o mostu zbog kojeg je izgubljen život. Tko se to igra gospodara života i smrti? Tko odlučuje o važnosti jednog života i jednoga trulog mosta, pita se Vanja Klisurić, kći u siječnju poginulog radnika Vodoprivrede iz Karlovca Milorada Klisurića.

Trebalo je, nije trebalo

Poginuo je 5. siječnja uklanjajući naplavine koje su ugrožavale godinama prije toga za promet zatvoreni most na Dobri u Donjim Priselcima. Vodoprivreda, čiji je direktor dogradonačelnik Karlovca Dubravko Delić, naplavine je uklanjala po nalogu Hrvatskih voda. Upravo urušavanje trošnog drvenog mosta početkom lipnja zbog visokog vodostaja potaknulo je obitelj stradalog radnika da se obrati javnosti. Neaktivnost u rješavanju problema mosta tijekom šest mjeseci, koliko je prošlo od nesreće do njegova raspada, upućuje na gorki zaključak da taj objekt ipak nije ni bio, niti jest važan, to jest, da je pogibelj Milorada Klisurića bila potpuno uzaludna.

– Priselčani su most iz nužde koristili. Stoga su u siječnju i zatražili intervenciju. Je li trebalo reagirati na pozive mještana? Na takve se slučajeve obično reagira – kaže vršiteljica dužnosti voditeljice karlovačke ispostave Hrvatskih voda Biljana Željeznjak. Most se spašavalo i zbog toga što bi po njegovu urušavanju nastalo mnogo naplavina koje bi ugrožavale protočnost rijeke. No, protočnost je ugrožena i ovomjesečnim raspadom mosta. Željeznjak kaže da o sudbini objekta odlučuju gradovi Ozalj i Karlovac, koji su vlasnici pristupnih cesta.

Nije trebao ići do mosta

Gradonačelnica Ozlja Biserka Vranić kaže da most nije prioritet Ozlja.

– Nećemo pola svog proračuna uložiti u gradnju mosta koji nam ne treba. Inicijativu treba preuzeti Karlovac. Taj radnik nije trebao biti upućen na oronuli i zatvoreni most – mišljenja je Biserka Vranić.

Kaže da je Karlovac pokrenuo postupak uklanjanja ostataka. Komentar karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića nismo dobili.

Komentara 2

BI
biber
15:11 29.06.2010.

Pa zato na Kupi imamo most svakih 50 metara, uskoro cemo imati i Vukelicev most... mostovi, mostovi, mostovi... Kaze nas lokalni serif, gos. Sukob Interesa, gos. Lopovcina Licemjer: da je on za SVE mostove! Sram vas i stid bilo! Svi vi: Gradski oci i direktori i v.d.-i lokalnih ispostava - na rukama vam lezi krv ovog nesretnog covjeka i nije dovoljna sva voda koja tece ispod svih tih mostova da ih isperete. Blago onima koji s tim mogu zivjeti. Sucut obitelji. Upravo besmislena tragedija.

MA
madas
02:14 03.07.2010.

Piatanje je koliko jos nesreca mora biti da bi se strukture trgnule. Postovani gradonacelnik, nekad covjek koji je na svojim satovima kritizirao katasstrofalne ljude i pojave u Karlovcu, danas se toliko uklopio u njih da je postao pravi simbol isth. koliko se covjek moze promjeniti? koliko je jos trulih mostova ima i koliko treba zivota izgubiti da se pruzi sigurnost ljudima koji ih odrzavaju?.......Koliko je cijenjeni dogradonacelnik \"zaradio\" apartmana na krvi i zivotima svojih ljudi......? Do kad ce se sutjeti ovdje ??? .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije