Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapuštena remek-djela moderne arhitekture

Dopušta se gradnja novih betonskih mastodonata, a ne ulaže se ništa u obnovu bisera diljem obale

18.08.2021.
u 18:27

Hoteli Haludovo, Pelegrin, Dječje lječilište Krvavica..., kanonski izdanci arhitekata Borisa Magaša, Davida Fincija, Rikarda Marasovića, napušteni su i prepušteni zubu vremena. Mnogi od njih su konzervatorski zaštićeni što odbija investitore jer bi morali rekonstruirati objekt u izvornom obliku

Komentara 5

NO
NoviCovjek
19:12 18.08.2021.

Zorane; nismo više u socijalizmu da bi netko eto iz "društvenih, socijalnih i inih" razloga radio biznis projekt upitne isplativost što. Neka se fino da vrlo povoljna ponuda i dobri uvjeti za te razrušene hotela pa će ih sigurno netko kupiti i obnoviti. Morate razumjeti da je skuplje obnoviti takav objekt nego na novo napraviti novi koji k tome može biti kakav god želite. A većina tih starih objekata je zaštićena na ovakav ili onakav način što je za investitore jedno veliko NE... K tome treba uzeti u obzir da današnji zakoni nisu jednaki kao kad su se ti objekti radili što dodatno zagorcava situaciju (npr. Požarno stubište i sl.) Zapravo vrlo logična stvar. A i sigurno postoji razlog zašto su ti objekti propali.

DU
Deleted user
18:35 18.08.2021.

Ja sam izgradio hotel od Lego kockica i postavio one covjeculjke

HE
Herceg56
18:38 18.08.2021.

Čudan smo mi narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?