Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD

Donirala bubreg kako bi spasila šeficu pa dobila otkaz

operacija
AFP/ PIXSELL
24.04.2012.
u 21:32

Zaposlenica je, kako bi se njezina šefica popela na listi za transplantaciju, donirala bubreg nepoznatoj osobi.

Kako bi pomogla svojoj šefici da se popne na listi za transplataciju Debbie Stevens iz New Yorka donirala je bubreg jednoj osobi u Missouriju nakon čega je dobila otkaz, piše NY Post. Stevens zbog toga tuži Jackie Bruciu, direktoricu u Atlantic Automotive Groupi.

Stevens je ispričala kako je upoznala Bruciu dok je još 2009. godine radila u kompaniji koja se bavi prodajom automobila, no već se 2010. godine preselila na Floridu. Nakon što je posjetila u Long Island zaustavila se u uredu pozdraviti Bruciu koja joj je rekla da joj treba transplatacija bubrega te da je pronašla mogućeg odgovarajućeg donatora, na što je Stevensova odgovorila da ako je potrebno može i ona donirati organ.

- Nikad ne znaš, možda ću i trebati tu uslugu - odgovorila joj je Brucia.

Nedugo nakon toga Stevens se vratila živjeti u Long Island te se obratila bivšoj šefici za zaposlenje koja je nakon nekoliko tjedana i zaposlila. Nakon dva mjeseca Brucia je Stevensovu pozvala u ured te joj je kazala kako je njezin donator odbijen i upitala je li bila ozbiljna kada je ponudila bubreg.

- Naravno da jesam - kazala je Stevens. Iako nije mogla donirati bubreg Bruciji, doktori su joj dopustili da donira lijevi bubreg drugoj osobi kako bi se njezina šefica popela na listi za transplataciju.

Nakon skoro mjesec dana od operacije Stevens nije bila spremna za povratak na posao no njezina šefica je inzistirala. Kada se vratila na posao Brucia je podizala glas na nju pred kolegama te joj je snižena plaća i premještena je u 80 kilometara udaljen ured,a nakon što su njezini odvjetnici poslali pismo tvrtki Stevens je otpuštena.

Brucijin suprug je izjavio za medije kako su tvrdnje potpuno neistinite, dok odvjetnici spremaju tužbu protiv kompanije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije