Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Franak
Povratak na članak

Donesena prva privatna presuda na temelju kolektivne pravomoćne presude VTS-a

Općinski sud u Zagrebu donio je na temelju VTS-ove pravomoćne odluke prvu presudu protiv Zagrebačke banke priopćili su iz Udruge Franak

Komentari 1

Avatar nekakav
nekakav
11:49 13.08.2018.

molim da mi se pojasni pojam 'privatna presuda'. što to znači, netko je doma, za stolom, rezajući kobasicu i ljubičasti luk, nešto privat odlučio, presudio..? a banke još uvijek imaju vremena za pokrenuti žalbu na odluku vts-a, koja jest pravomoćna, ali će ju jedan viši sud poništiti i vratiti na ponovno odlučivanje. neki se sudac našao pametovati i podilaziti svjetini, pa se sad pohlepnici ponadali brisanju duga. novce su potrošili. nek sad bankama oni prvo vrate kune koje su dobili. u kunama su dobili novac, jer zakoni rh govore da je sredstvo plaćanja kuna i ništa drugo. valutna klauzula je nešto po čemu živimo od hiperinflacije 80-ih naovamo i štiti nas od gubitka to malo vrijednosti koje imamo. banke su imale različite kamatne stope na kredite u švicarcima, eurima, i kunama. sad nek dužnici pojasne zašto nisu uzeli u kunama kredit.... dužnici su sad ispali jako neuki... za potrošiti 100.000 chf nisu bili. svatko svoje dugove nek poravna. uzeli ste novac pod jasnim uvjetima, vraćajte ga onda, a ako je banka nešto mutila sa promjenom stopa, to se istraži i riješi, nema tu velike filozofije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.