Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Sud odlučio o aferi Bundekfest: Proglašeni su krivi za zloporabu položaja i trgovanje utjecajem

Zagreb: Milan Bandić svjedočio na suđenju u slučaju Bundekfest
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
10.11.2022.
u 14:36

Prema optužnici, USKOK ih je teretio za trgovanje utjecajem i zloporabu položaja jer su od listopada 2013. do siječnja 2014. omogućili da neke tvrtke mimo javnog natječaja dobiju organizaciju manifestacija kao što je Bundekfest.

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas je donesena nepravomoćna presuda u aferi Bundekfest u kojoj su  Ratimir Jureković, Josip Nalis,  Josip Katić, Zdenko Antunović i Tedi Lušetić nepravomoćno proglašeni krivim za zloporabu položaja i trgovanje utjecajem.

Jureković je nepravomoćno osuđeni na osam mjeseci zatvora koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro. Nalis je dobio 11 mjeseci zatvora koji su zamijenjeni radom za opće dobro.Istovjetnu kaznu je dobio i Antunović. On je dobio i sporednu novčanu kaznu od 30.000 kuna. Katić je uvjetno osuđen na osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine. Lušetić je uvjetno osuđen na 11 mjeseci zatvora iz rok kušnje od tri godine. I njemu je izrečena sporedna novčana kazna od 45.666 kuna. Moraju platiti i troškove sudskog postupka.

U odnosu na optužbe protiv Antunovića za primanje mita, donesena je odbijajuća presuda.

Prema optužnici, USKOK ih je teretio za trgovanje utjecajem i zloporabu položaja jer su od listopada 2013. do siječnja 2014. omogućili da neke tvrtke mimo javnog natječaja dobiju organizaciju manifestacija kao što je Bundekfest. Antunović se teretilo i da je od Darka T. tražio 10.000 eura kako bi njegovo trgovačko društvo dobilo poslove organizacije Zagrebačkog karnevala 2011., a USKOK u optužnici tvrdi da je Darka T. na Antunovića uputio Milan Bandić. 

Optužnica je podignuta u srpnju 2015., nakon čega ju je sud vratio USKOK-u na doradu. Ponovo je podignuta godinu kasnije, a pravomoćna je postala u srpnju 2017.

VIDEO: Ana Karamarko priznala krivnju: Osuđena na 10 mjeseci uvjetno, oduzima joj se 160 tisuća kuna.

 

Komentara 13

Avatar tabadjija
tabadjija
14:55 10.11.2022.

Drugi im put nece past na pamet krast. jer ce dobit jos par mjeseci rada za opce dobro

RO
romobil
14:45 10.11.2022.

Da je Bandidos živ svi bi bili oslobođeni...Milan santo subito.

Avatar links
links
14:51 10.11.2022.

hahah.. koje kazne... pa za Antunovića se zna da je uzimao šakom i kapom za svaki dogadjaj u ZG!!! Sramite se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije