Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Brutalno ubojstvo u Omišu: Ringwald dobio 19 godina, Pirić 18, a Zolota 17 godina

PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
15.11.2021.
u 13:24

Karmelin Fistić ubijen je usred bijela dana, 9. studenoga 2019. godine nešto prije 14 sati dok je s djevojkom sjedio u automobilu u Omišu

Prema nepravomoćnoj presudi Županijskog suda u Splitu za ubojstvo Karmelina Fistanića u Omišu, trojica optuženih proglašena su krivima. Stjepan Ringwald dobio je 19 godina zatvora za ubojstvo Karmelina Fistanića, Jerko Pirić 18, a Vlado Zolota 17 godina.

Optuženi su da su zajednički i dogovorno realizirali ubojstvo Karmelina Fistanića 9. studenoga 2019. na Jadranskoj magistrali, na ulazu u grad Omiš, gdje je Fistanić oko 14 sati zaustavio svoj automobil VW Polo u kojem je bio s djevojkom. Na prethodno ukradenom motociklu cijelo vrijeme pratio ga je Ringwald koji je, nakon što je Fistanić zaustavio automobil kod skretanja za Brzet kako bi nešto pojeli u autu, motociklom došao do njegova Pola i kroz poluotvoreni prozor ispalio šest metaka koji su žrtvu pogodili u glavu i vrat. Nakon toga pobjegao je s motociklom.

Pogledajte video iz 2019.: Muškarac na motoru ubio vozača automobila u Omišu

PU Splitsko-dalmatinska, mjesec dana kasnije, u prosincu 2019. godine, uhitila je navedenu trojicu zbog sumnje u naručivanje i počinjenje ubojstva. 

– Trojica uhićenih osumnjičeni su za kazneno djelo ubojstva. Uz to, 47-godišnjak je osumnjičen i za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine na štetu 39-godišnjakinje. Utvrđena je osnovana sumnja da je 47-godišnjak po prethodnom dogovoru i uz pomoć 34-godišnjaka i 46-godišnjaka 9. studenoga na Brzetu u Omišu na ukradenom motoru prišao vozilu u kojem su bili muškarac i žena te vatrenim oružjem usmrtio 38-godišnjaka. Tom prilikom lakše je ozlijeđena i Fistanićeva djevojka (39). Kriminalističko istraživanje u tom slučaju se nastavlja, priopćila je tada policija koja je objavila i snimku uhićenja osumnjičenih. 

Županijsko državno odvjetništvo u optužnici je navodilo kako su Pirić i Zolota sve pripremili i dogovorili, dok je Ringwald odjeven u tamnu jaknu, s tamnom kacigom na glavi i rukavicama na rukama krenuo prema Fistaniću. Ringwald, Pirić i Zolota od uhićenja su tvrdili da su nevini i da nemaju nikakve veze s ubojstvom. 

Akcija policije: Snimka spektakularnog uhićenja osumnjičenih za ubojstvo Karmelina Fistanića

Komentara 4

PE
Perspektivan
14:55 15.11.2021.

Fala ti boze da su napokon ovog psihopatskog redikula smistili u prdekanu na duze razdoblje!!!! Nisu ni svjesni koliko je zivota postedjeno!

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
14:26 15.11.2021.

Mediteran kakav je nekad bio... #sarkazam

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
15:48 15.11.2021.

Zar hrvatski nevini vitezovi Ringwald, Pirić i Zolota nisu znali da je građanski rat davno završio i da se u novije vrijeme nemre više kao nekada onako junaćki i silovito opaliti po civilima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije