Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Michel Temer

Donedavni predsjednik Brazila iza rešetaka

Michel Temer
Foto: Reuters/Pixsell
22.03.2019.
u 19:32

Velika antikorupcijska akcija u Brazilu, u Sao Paulu uhićen i Michel Temer.

U sklopu široke antikorupcijske akcije u Sao Paulu uhićen je i donedavni brazilski predsjednik Michel Temer, prethodnik sadašnjeg predsjednika Jaira Bolsonara.

Uhićenje se teško može povezati s novim predsjednikom jer se optužbe za korupciju za Temerom vuku već nekoliko godina. Još je 2014. godine počelo otkrivanje afere nazvane Praonica automobila koja je izvorište imala u nacionalnoj naftnoj kompaniji Petrobras kao i u najvećim građevinskim kompanijama te zemlje.

Korupcija je obuhvaćala brojne političare iz različitih političkih stranaka. Uz Temera je u pritvoru i bivši ministar energetike i rudarstva Moreira Francos te još šestorica dužnosnika.

Inače, Michel Temer je najnepopularniji predsjednik u brazilskoj povijesti, što je također neko postignuće jer je naslijedio Dilmu Rousseff koja je maknuta s predsjedničkog mjesta jer je također bila optužena za korupciju. Tako ispada da je stavljanje predsjednika u pritvor u Brazilu svojevrsna tradicija. Tako ljevičarski predsjednik Luiz Inacio da Silva već izdržava podulju zatvorsku kaznu nakon što je proglašen krivim u dva slučaja korupcije.

Ako već nije izravno imao utjecaja na Temerovo uhićenje, Bolsonaro je barem na svemu kapitalizirao jer mu se kampanja dobrim dijelom zasnivala na optužbama za korupciju dosadašnjeg establišmenta, bilo ljevice ili desnog centra kojemu je pripadao Michel Temer čija je nepopularnost isključivala traženje novog mandata na izborima.

Video - Starica zabunom mislila da je Angela Merkel supruga Emmanuela Macrona

Ključne riječi

Komentara 5

BE
berava
19:55 22.03.2019.

Kad cu procitati u ovim novinama,uhicen predsjednikHrv, Vlade i njegovi poslusnici Pupovac i drustvo radi korupcije i kriminala.

ST
Stjepan2103
20:37 22.03.2019.

Kod nas se jedino može hapsit narod,za razliku od njih....

MX
Mister X
19:50 22.03.2019.

Proradio uskok kod njih sda če biti veselo kad krene nema kraja dok se ne pozatvaraju i jedva polovica ako bude na slobodi . Kod nas da se naprave daljnje provijere i da ima barem još 50.000 Uskokaraca nebi biloilo 5 ili 7% Hrvata na slobodi dobro; možda sam malo per straog pa bi moglo biti i možda čak 10-12 % koji se nisu nigdje ništa zgriješili - u stvari nije im se uspijelo dokazati !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije