Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apsurd u Osijeku

Donator nudi opremu od milijun kuna za opremu opasnog pružnog prijelaza, HŽ ga odbile

Zgrada HŽ-a
Foto: HŽ
21.07.2015.
u 16:36

- Iz HŽ-a su odgovorili kako ta oprema ne odgovara standardima EU – kazao je Zdravko Nalio, predsjednik gradske četvrti Industrijska četvrt

Poklon vrijedan milijun kuna, odnosno opremu za osiguranje pružnog prijelaza u Osijeku, Hrvatske su željeznice – odbile. Riječ je o prijelazu u Bistričkoj ulici, gdje je dosad život izgubilo deset osoba. Milijun kuna u opremu je bila spremna uložiti tvrtka AŽD Zagreb.

- Iz HŽ-a su odgovorili kako ta oprema ne odgovara standardima EU – kazao je Zdravko Nalio, predsjednik gradske četvrti Industrijska četvrt. Potencijalni donator im je, pak, dostavio certifikat i dokaz kako je oprema u okvirima tih standard. Iz Industrijske četvrti su potom kontaktirali ministarstvo i upravu HŽ infrastrukture, bilo je to lani u listopadu, a odgovora još nema.

- Situacija je nevjerojatna, jer imamo donatora koji je spreman uložiti veliki novac u rješavanje velikog problema, a nitko iz HŽ-a ne želi se udostojiti niti odgovoriti na naše upite - ističe Nalio.

Stanari su ogorčeni.

- Stotine ljudi idu ovuda na posao, a pristup pružnom prijelazu je nikakav. Prelazak pruge je čisti rulet, žene i ne staju kad voze bicikl. MI svi igramo "eci, peci, pec", prelazimo preko pruge, a prije toga ne vidimo vlak – kazao je susjed Zvonko Čutura, koji je tri puta svjedočio nesrećama.

>>Reducirali 42 od 94 vlaka, ali dodali deset novih ljetnih prigradskih linija

>>4,8 milijardi kuna ulaže se u tri aerodroma - kao za dva pelješka mosta

Komentara 2

BE
belimo
17:19 21.07.2015.

Ta oprema ima jednu veliku manu. Nije ugrađena"MAZALICA" za ekipu...

MM
mm.mm
17:33 21.07.2015.

netko želi profitirati, kad se raspišu izbori tad će i oni odgovoriti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije