Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ISPAD

Donald Trump: Žene žele nositi burku jer se ne moraju šminkati

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
27.10.2015.
u 00:03

Trump bi i sam nosio burku da je žena

Donald Trump, kontroverzni američki poduzetnik i republikanski kandidat za predsjednika poznat po žestokim antiimigrantskim stavovima, možda nije osoba od koje biste očekivali da brani nošenje burke, odjeće koja pokriva lice i koju nose neke muslimanke. No, Trump je učinio upravo to, ali na "svoj" način, rekavši da je ženama to jednostavnije jer se ne moraju šminkati.

- Tako je lakše, ne morate se šminkati. Pogledajte kako svi lijepo izgledaju. Zar to ne bi bilo lakše? - rekao je Trump tijekom kampanjskih aktivnosti u Atkinstonu, u saveznoj državi New Hampshire.

Trump je rekao da muslimanke same žele nositi burku jer je to dio tradicije, dodajući da bi i sam nosio burku da je žena. Trump je o burki govorio u kontekstu svog protivljenja nametanju demokratskog modela i američkim intervencijama muslimanske zemlje kao što su Irak i Libija, sugerirajući da su one uzrok aktualne migracijske krize.

- Želimo dati ljudima slobodu? Uskoro ni sami nećemo imati slobodu - rekao je Trump.

>> Trump podržao Rusiju: 'Pogledajte što smo učinili u Iraku i Libiji, to je kaos'

>> Neželjeni republikanski kandidat govori 
bez dlake na jeziku

Komentara 14

BO
bode
00:22 27.10.2015.

Nikad nisan čuo da je Donald u USA opisan kao kontroverzni poduzetnik. Al za sve postoji prvi put. Da sam ovo čuo uživo rekao bi da je Bojan oficir za bezbednost u JNA a ne novinar. Hm, a može bitt da je za to potrebna ista škola?

Avatar Abcd....
Abcd....
10:58 27.10.2015.

Ne bi bilo lose da burke nose Vesna Terselic, Sanja Juras, Vesna Pusic te ostale feministkinje i homoseksualne "aktivistice" , jer njima ni sminka ne moze pomoci.

DC
DC
04:01 27.10.2015.

Odakle ovaj novinarcic pise ove clanke na razini prvog razreda. Trump je jedini od dvadesetak kandidata koji ne cita svoje govore, sam se financira i govori ono sto misli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije