Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijela kuća:

Donald Trump se "diskvalificirao" iz predsjedničke utrke

donald trump
Press Association/Pixsell
08.12.2015.
u 20:42

Trump je pozvao na "potpunu i kompletnu" zabranu ulaska muslimana u Sjedinjene Države

Bijela kuća je ocijenila da se republikanski kandidat Donald Trump "diskvalificirao" iz utrke za američkog predsjednika predloživši da se muslimanima zabrani ulazak u Sjedinjene Države.

 - Ono što je Donald Trump rekao, diskvalificira ga za predsjednika, rekao je neobično oštrim tonom Josh Earnest, glasnogovornik Baracka Obame.

 - To je za moralnu osudu i ima posljedice za našu nacionalnu sigurnost, dodao je.

 - Pravo pitanje za republikansku stranku je hoće li ih Donald Trump gurnuti u ropotarnicu povijesti, istaknuo je.

 - Govorimo o temeljnim vrijednostima ove zemlje, opetovao je, odlučno osudivši "bezočnost" tog poslovnog čovjeka koji se obogatio na trgovini nekretninama i koji ima najviše izgleda za nominaciju Republikanske stranke za izbore za predsjednika SAD-a 2016. 

Trump je pozvao na "potpunu i kompletnu" zabranu ulaska muslimana u Sjedinjene Države nakon nedavnog terorističkog čina u Kaliforniji u kojem je ubijeno 14 ljudi, a kojega je počinio par radikaliziranih muslimana. 

On je pritom kazao da ispitivanja pokazuju mržnju muslimana prema Amerikancima što može naciju dovesti u opasnost. Zabrana ulaska u SAD po njegovu bi mišljenju trebala ostati na snazi dok "predstavnici zemlje ne utvrde o čemu je riječ".

>> Trump pozvao na potpunu zabranu ulaska u SAD muslimanima

Komentara 32

ZI
zimerman
21:12 08.12.2015.

Trampova inicijativa ima opravdanu pozadinu, da stavimo ruku na srce kojoj su to zapadnoj drzavi muslimani donijeli blagostanje ......svi znamo odgovor, niti jednoj. Ako je Korov psenici pomogao da da vise ploda ,onda su I muslimani doprinijeli blagostanju krscanskim drzavama.

DU
Deleted user
21:37 08.12.2015.

I sto je tu problem ? Svaka cast Donaldu sto je predlozio ovo. Muslimanima zabranit ulazak u SAD i EU.

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
22:08 08.12.2015.

Donald Trump ima najveću potporu među republikancima, a ova izjava će mu samo dati vjetar u leđa. Amerikanci su zbog napada 11.rujna krenuli u rat, a sad im muslimani kao u San Bernardinu ubijaju ljude što ovakvim izjavama daje posebnu težinu. Možda bi trebalo uzeti u obzir kako su muslimanima Amerikanci omiljene mete diljem svijeta. Tome uvijek treba dodati "umjerene" među muslimanima koji "umjereno" podupiru Islamsku državu što pokazuju sva moguća istraživanja u svijetu. Amerikancima koji su sviđalo se to nekome ili ne puno pametniji nego Europljani je to sasvim dovoljno da povjerenje daju Donaldu Trumpu. Donald je istina nekulturan, pun sebe i prilično plitak ali sjetimo se mlađeg Busha. Njima je uvijek bila zaštita američkog načina života na prvom mjestu. Europljanima nije jer da je ne bi novcem Saudijske Arabije financirana masovna gradnja džamija u Europi. Inače i ona džamija u Rijeci je sagrađena arapskim novcem zbog LNG terminala. E da...gdje je ono LNG terminal?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije