Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekordan broj kandidata

Donald Trump nominiran za Nobelovu nagradu za mir

donald trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
02.03.2016.
u 15:12

U konkurenciji za nagradu uz Trumpa su se našli i papa Franjo, njemačka kancelarka Angela Merkel i američki zviždač Edward Snowden

Odbor za dodjelu Nobelove nagrade za mir ove je godine primio rekordnih 376 nominacija za tu prestižnu nagradu. Dosadašnji rekord postavljen je 2014. kad je bilo 278 nominiranih kandidata.

-Lijepo je vidjeti što je ih toliko mnogo iskoristilo svoje pravo da se nominiraju- rekao je tajnik norveškog odbora Olav Njolstad

Ove je godine nominirano 228 pojedinaca i 148 organizacija. Među njima su američki zviždač Edward Snowden, stanovnici grčkog otoka Lezbosa i talijanske Lampeduse koji pomažu migrantima, kongoanski liječnik Denis Mukwege koji liječi žrtve silovanja u njegovoj ratom opustošenoj zemlji, papa Franjo i njemačka kancelarka Angela Merkel.  Među nominiranima se katkad nađe i poneko čudno ime, pa je tako netko ove godine predložio i Donalda Trumpa

Pravo da nominiraju kandidate imaju parlamentarni zastupnici i vlade, prošli dobitnici nagrade, članovi Međunarodnog suda pravde, svjetske akademske zajednice, kao i aktualni i prijašnji članovi odbora za dodjelu. Dobitnik se proglašava u listopadu. Lani je to bio tuniški nacionalni mirovni kvartet. 

>>Putin u glazbenoj parodiji slovenskog komičara želi Nobelovu nagradu za mir

>>Nobel za mir dodijeljen je timu u kojem su radili i Bošnjaci

Komentara 10

Avatar fuzzy
fuzzy
15:30 02.03.2016.

Pored svih tih bezveznjaka, jedini koji ju je doista zaslužio je upravo g. Trump. Naprijed, Donalde! Držim ti fige!

PP
pp
15:45 02.03.2016.

Donald Trump!

HH
helgin@hogar
15:57 02.03.2016.

stanovnici lampeduze!!!??? daj neko ovdje se.e!! lampeduzani su godinama ocajni jer ih migranti godinama opsjedaju, da mogu pobili bi ih, talijanska vlada pomaze na lampeduzi migrantima jer dobiva preveliku pinku od eu, a ne stanovnici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije