Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Začudne tvrdnje

Trumpov veliki gaf : Rat u Jugoslaviji odvijao se na Baltiku

Donald Trump
Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS/PIXSELL
10.11.2018.
u 15:46

Misli da se rat u Jugoslaviji odvijao na Baltiku

Unatoč tomu što mu je supruga iz Slovenije, američki predsjednik Donald Trump misli da se ratu Jugoslaviji odvijao na - Baltiku.

Konfuziju između Balkana i Baltika, kao i druge začudne tvrdnje iznio je Trump u razgovoru s čelnicima baltičkih država, a o njima je jučer pisao francuski list Le Monde u serijalu o narušenim odnosima SAD-a i EU.

Estonska predsjednica Kersti Kaljulaid, njezina litvanska kolegica Dalia Grybauskaite te letonijski predsjednik Raimonds Vējonis održali su sastanak s Trumpom u Bijeloj kući 3. travnja ove godine, a kad su se četiri dana kasnije sastali s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom požalili su mu se da su još istraumatizirani tim razgovorom, kazao je jedan Macronov savjetnik. 

Na početku sastanka, Trump im je pripisao odgovornost za rat u Jugoslaviji. U čudu su se gledali dok nisu trajala shvatili da je pomiješao Balkan i Baltik.

- Optužio ih je da premalo uplaćuju u NATO, objasnio im da plinovod Sjeverni tok 2, koji od Rusije prolazi Baltičkim morem prema Njemačkoj, ali nema veze s tim državama, nije pametan projekt, a onda ih zamolio da budu popustljiviji prema Rusiji  i da bolje upoznaju svoje istočne susjede iako su te države u nekoj vrsti Hladnog rata s Rusijom - kazao je.

Inače, Trump i Macron su se danas u Parizu usuglasili oko toga da Europa mora snositi veći teret zajedničke obrane, nakon što je Trump u petak "vrlo uvredljivim" nazvao Macronovu ideju o formiranju europske vojske.

>> Pogledajte video specijal o Angeli Merkel

Ključne riječi

Komentara 71

DU
Deleted user
16:02 10.11.2018.

Sandrice, a da nam ti stručno objasniš što je to Balkan, i gdje se točno nalazi.Nestrpljivo čekam.

CH
chemica
16:58 10.11.2018.

Građani Svijeta pošteno ne znaju gdje je bila Jugoslavija, pa kako bi onda znali gdje se danas nalazi ova hrpa jada proizašla iz nje, a što se državama zovu. Balkanska plemena izbezumljena od nacionalizma povjerovala u nekakav svoj veliki civilizacijski značaj i svijetlu budućnost na njegovim temeljima, pa sada ispade da umjesto Švicarske prije nastade Albanija.

DU
Deleted user
16:29 10.11.2018.

Ipak je to veliki idol hrvatskih desničara. Odv takvih nije za očekivati da razlikuju Balkan i Baltik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije