Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kognitivni test
Povratak na članak

Trump je dobio maksimalne bodove: Riješite test i otkrijte kako vi stojite!

Test koji se zove Montrealska ljestvica kognitivne procjene (MoCA) jest neuropsihološki test kojim se utvrđuje blaga kognitivna disfunkcija.

Komentari 20

ST
stefj
08:04 17.01.2018.

Hm, mediji su toliko protiv Trumpa da ga na sve načine žele diskreditirati. Najbolje su mi te ekstremno lijeve televizije, npr. poput RTL-a, koja je čak dovela "stručnjaka" koji je govorio o bolestima koje Trump ima jer je nešto zaboravio ili primio čašu s dvije ruke... Ne znam što im to treba, zar je toliko bitno ocrniti Trumpa ovdje u Hrvatskoj? Čemu?

VL
LU
Lujo123
08:46 17.01.2018.

soroševci na aparatima!!!

VL
Avatar quousque tandem
quousque tandem
12:22 17.01.2018.

Za sve medicinski nepismene kao i za brojne ultralijeve i ultradesne čitatelje koji svijet gledaju kroz crno bijele naočale, MOCA je samo brzi test za otkrivanje demencije. Dakle ovaj test ne govori baš ništa o nečijem psihičkom zdravlju ili o razini inteligenciji, samo o postojanju ili nepostojanju kognitivne bolesti. Dakle ako vi (ili vjerojatnije vaši baka/deda odnosno stariji majka/otac) pokušate riješiti test na slici i dobijete lošiji rezultat od Trumpa, to ne znači da je on pametniji od vas. To znači da za razliku od njega imate vrlo ozbiljnu (i u starijim godinama vrlo čestu) bolest i da trebate posjetiti svog obiteljskog liječnika koji će vam dati uputnicu za pregled neurologa. Bolest je neizlječiva, ali se određenim mjerama može usporiti, a postoje i lijekovi koji mogu djelomično pomoći. Ponavljam, loš rezultat na MOCA -> neurolog. Točka.

VL
LU
lukivoda
11:16 17.01.2018.

dajte to vašim pljucnovinarima da vidimo kolko su pametni

VL
OK
okvarbudovič
12:21 17.01.2018.

trebali su testirati i kilary i obmanu.

VL
Avatar nekakav
nekakav
14:52 17.01.2018.

zanimljivo kako je fokus stalno na trumpu, za kojeg ne postoje dokazi o ničem protuzakonitom. s druge strane, clintonicu, za koju se zna što je protuzakonito radila, ni riječi, znate ,ono, povjerljive informacije na privat kompu... i te informacije su strašne, dokazuju krivnju zlokobne žene u vezi događaja u libiji, i još nešto... trump je zdrav. da je bolestan, posebno mentalno, ne bi burze divljale i bile u tolkim visinama. znači, biznis vjeruje u dobre odluke predsjednika. što se ne može reći za kongres i senat.

VL
DU
Deleted user
11:14 17.01.2018.

Svojevremeno sam rjesavao psihotest americkih marinaca, to pokazuje kako ti mozak radi. Ne znam sto su iz sorosevskih krugova ocekivali kod ovoga intelektualnog diva?

VL
AA
aabbcc
14:52 17.01.2018.

Bolnica nije za zdrave ljude a ako zdrav i ode u njihove bolnice lovina im: " nece zdrav biti do kraja mandata" ! Kao sto i pise.

VL
Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
11:17 17.01.2018.

taj kreten nebi prošao prijemni za vrtić da nema pored sebe 24 savjetnika...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.