Naslovnica Vijesti Svijet

Donald Trump bi volio ući u predsjedničku utrku s Oprah Winfrey

Winfrey je u svojim ranijim istupima izjavljivala kako se ne misli kandidirati za predsjednicu, ali Los Angeles Times je citirao izjavu njezinog dugogodišnjeg poslovnog i životnog partnera Steadmana Grahama prema kojoj bi ona "to posve sigurno učinila"
09. siječnja 2018. u 08:03 5 komentara 1300 prikaza
Oprah Winfrey
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Američki predsjednik Donald Trump bi se vrlo rado sučelio s Oprah Winfrey u predsjedničkoj utrci 2020. godine, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik Bijele kuće, nakon što je na društvenim mrežama dobila snažnu podršku kao potencijalne predsjednička kandidatkinja, a zaslužila ju je angažiranim govorom na svečanoj dodjeli Zlatnih globusa.

Oprah Winfrey ODUŠEVLJENI GOVOROM Obožavatelji pozivaju Oprah Winfrey da se kandidira za predsjednicu

"Veselimo se svakom izazovu, bilo da je u pitanju Oprah Winfrey ili bilo tko drugi", rekao je Hogan Gidley novinarima koji su bili u zrakoplovu Air Force One prateći predsjednika Trumpa na putu za Nashville.

CNN je objavio vijest da 63-godišnja Oprah Winfrey vrlo aktivno razmišlja o uključivanju u predsjedničku utrku, navodeći kao izvor dvoje bliskih prijatelja popularne voditeljice, glumice, producentice i vlasnice OWN kablovskog kanala.

Pogledajte galeriju sa Zlatnih globusa:

Oprah Winfrey
1 / 31
Dodjela Zlatnih globusa

Winfrey je u svojim ranijim istupima izjavljivala kako se ne misli kandidirati za predsjednicu, ali Los Angeles Times je citirao izjavu njezinog dugogodišnjeg poslovnog i životnog partnera Steadmana Grahama prema kojoj bi ona "to posve sigurno učinila".

U samo 24 sata nakon njezina devetominutnog govora tijekom kojeg je dvaput prekidana ovacijama na društvenim mrežama se pojavilo više od 220.000 poruka u kojima se spominju riječi "Oprah" i "predsjednik". 

Oprah Winfrey već je dugo povezana s političarima iz kruga američkih demokrata. Sudjelovala je u predsjedničkoj kampanji Baracka Obame 2008. godine, a 2016. je podržala Hillary Clinton.

Njezine snažne veze i popularnost među Amerikancima čine je snažnim kandidatom, a njoj bi bilo mnogo lakše nego nekim drugim kandidatima sakupiti novčana sredstva za predsjedničku kampanju, koju bi, bez problema mogla financirati i osobnim sredstvima. Naime, magazin Forbes je njezino osobno bogatstvo procijenio na 3 milijarde dolare, što je pola milijarde manje od aktualnog predsjednika koji je u predsjedničkoj utrci potrošio ukupno 343 milijuna dolara, od čega je 47,5 milijuna dolara bilo iz osobnih izvora.

Zlatni globusi Zlatni globusi Politizirana dodjela: zvijezde nosile crno, Oprah održala snažan govor 'Car je gol' Hoće li ova knjiga okončati Trumpa? Donald Trump TRUMP UZVRAĆA 'Ne samo da sam pametan, nego sam genij. Vrlo stabilan genij!'
  • Avatar Foton
    Foton:

    Kraj tisuca prvorazrednih ljudi, businessman, generala, senatora, ekonomista, nobelovaca, izumitelja, moguca utrka izmedju Trumpa i Oprah. Ne znam da li da se smijem ili placem. Placem, definitivno.

  • Avatar ivek
    ivek:

    melena moza da se kandidira,,sam triba kod mene na sistematski pregled,,,