Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Donacije putem govornih automata i SMS-a nisu dozvoljene

sms
Marko Jurinec/VLM
Autori: jp, sp
30.11.2009.
u 16:11

Državno izborno povjerenstvo oglasilo se na temu o novim načinima prikupljanja donacija: SMS donacije i prilozi preko govornih automata ne dozvoljavaju se.

ZAGREB – Državno izborno povjerenstvo ocijenilo je da prikupljanje donacija za predsjedničke kandidate putem govornih automata i SMS-a nije dopušteno jer postoji mnogo mogućnosti prikrivanja imena donatora i otežane provjere tko je stvarni donator.

U stožeru Vesne Pusić rekli su da odmah ukidaju prikupljanje donacija putem SMS-a ako je DIP ocijenio da to nije u redu. U stožeru Milana Bandića ogorčeni su takvom odlukom jer smatraju da je njihov postupak transparentan, a zakoni nedorečeni.

S obzirom na praksu s lokalnih izbora 2009., kada DIP na isti način prikupljanja donacija nije reagirao, Bandićev stožer traži od DIP-a objašnjenje i konkretno uputstvo za provođenje.

– Tražimo da se nama i javnosti objasne ti dvostruki kriteriji - stoji u priopćenju Bandićeva stožera.

Komentara 6

OB
-obrisani-
12:38 01.12.2009.

\"Prevari me jednom – sram te bilo! Prevari me drugi put, sram ME bilo!\" Ne vjerujte onima koji su već debelo okaljali ruke! Jedini neokaljani kandidat – prof. dr. Josip Jurčević!! http://josip-jurcevic.net/kampanja/

DU
Deleted user
16:33 30.11.2009.

A sto kaze o donacijama putem SMS-a \"hrvatski\" GONG??? papala maca jezik u GONGU!!!!!

ST
stipe11
16:43 30.11.2009.

Poznata je uloga raznih nevladinih udruga poput \"gonga\" na rashrvaćivanju Hrvatske. AKO ŽELITE HRVATSKU, BIRAJTE HRVATSKU, BIRAJTE MIRU TUĐMANA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije