Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sklonište od nasilja

Donacija Sigurnoj kući Vukovarsko - srijemske županije

silovanje,nasilje
Thinkstock
29.12.2014.
u 15:49

Prema riječima stručne suradnice Sigurne kuće Vjekoslave Morić donirana sredstva biti će iskorištena za svakodnevne potrebe kuće, a sve s ciljem da se njenim korisnicama osigura kvalitetniji i ugodniji boravak

Vukovarsko – srijemske županije donaciju od oko 9000 kuna koja je namijenjena za svakodnevni rad kuće. Radi se o sredstvima koja su za potrebe Sigurne kuće prikupljana od strane gospodarstvenika, obrtnika, građana…

Prema riječima stručne suradnice Sigurne kuće Vjekoslave Morić donirana sredstva biti će iskorištena za svakodnevne potrebe kuće, a sve s ciljem da se njenim korisnicama osigura kvalitetniji i ugodniji boravak. Istaknula je kako je u Sigurnoj kući trenutno smješteno devet osoba od kojih je šestero djece.

– Broj osoba stalno varira pa imamo nekoliko više ili pak manje osoba. Tako smo prošli tjedan imali u kući smješteno 14 osoba. Inače, kapacitet kuće je 20 osoba, rekla je Morić predstavljajući županijsku Sigurnu kuću. Dodaje kako se korisnicima tijekom boravka osigurava egzistencijalna i psihosocijalna potpora, kreativne i druge radionice kojima se podiže njihovo samopouzdanje. Dosadašnja iskustva iz sigurne kuće govore kako žene u njoj provode u prosjeku tri mjeseca.

– Neke budu mjeseca dana u njoj, a neke i godinu dana. Neke nam se vraćaju ali ipak veći je prosjek onih koje se ne vračaju, rekla je Morić. Ovom prilikom prokomentirala je i kako Obiteljski zakon i nije najbolji te kako bi trebalo mijenjati neke njegove odredbe i olakšati ženama.

– Trebalo bi ga mijenjati prema EU modelu. Nezgodno je kada žena prijavi nasilje policiji da se sud čeka i po nekoliko dana. U EU se nasilnik udaljava sa mjesta gdje živi za razliku od nas. Kod nas nije tako pa radi svega toga žene često odustaju od tužbi, rekla je Morić.

>>Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama: Svaka treća žena je žrtva

>>Bjelovarske volonterke prikupljale novac za Sigurnu kuću

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije