Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banovina

Donacija dm-a omogućit će obnovu populacije pčela u Donjim Kukuruzarima

Foto: dm
1/4
16.11.2022.
u 12:09

Zahvaljujem dm-u što su prepoznali naš projekt i pomogli nam u očuvanju ekosustava parka, ali i razvoju ekološke svijesti naših sumještanai posjetitelja parka - istaknula je općinska načelnica Lucija Matković.

Otvorenjem novouređenog API parka,obilježen je završetak provedbe projekta uređenja parka u općini Donji Kukuruzari koji je realiziran u sklopu dm-ova natječaja {ZAJEDNO} za zelene ideje. dm-ova donacija omogućila je sadnju 32 medonosna stabla koja će doprinijeti bioraznolikosti parka i obnovi populacije pčela.

„Za našu malu općinu projekt uređenja livade u parku od iznimne je važnosti jer smo ujedno obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima koji se bave pčelarstvom olakšali pristup održivijem, ekološkom pčelarstvu. Odabirom našeg projekta u natječaju {ZAJEDNO} za zelene ideje dm nam je pružio priliku da ih educiramo i potaknemo na održiv pristup upravljanju pčelinjim zajednicama i tako doprinesemo razvoju bioraznolikosti. Zahvaljujem dm-u što su prepoznali naš projekt i pomogli nam u očuvanju ekosustava parka, ali i razvoju ekološke svijesti naših sumještanai posjetitelja parka“ - istaknula je općinska načelnica Lucija Matković.

Foto: dm

Na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje pristiglo je gotovo 300 prijava u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji, a projekt uređenja API parka jedan je od 17 ekoloških projekata koje je dm odabrao i u čiju će realizaciju uložiti ukupno više od 800.000 kuna.

„Natječajem i realizacijom ekoloških projekata dm želi pokazati da je svaki korak prema stvaranju održivije budućnosti bitan te potaknuti što veći broj građana da razmišljaju i djeluju održivo. Ponosni smo i zahvalni što je dm dobio priliku biti dio projekta čiji je cilj potaknuti održivi razvoj općine Donji Kukuruzari. Vjerujemo da će API park doprinijeti bioraznolikosti te da predstavlja važan korak u daljnjem razvoju održivog gospodarstva lokalne zajednice“, izjavila je Blaženka Vuić, područna menadžerica dm-a.

Foto: dm

Uz sadnju stabala, u sklopu projekta su postavljene klupe i koševi za razdvajanje otpada te će biti postavljene informativne ploče kako bi park ponudio dodatni sadržaji koji će stanovnike općine Donji Kukuruzari potaknuti na boravak u prirodi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije