Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 205
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pitanja - 10 kuna!

Don Mikićeva pravila: Ošišani na ćelavo ne mogu se krizmati

crkva, misa
Tomislav Miličević/Pixsell
29.03.2012.
u 17:40

Upisnina na vjeronauk iznosi 100 kuna, pitanja za krizmu 10 kuna, neopravdani izostanak s vjeronauka stoji 10 kuna, neka su od pravila za krizmanike pločanskog svećenika don Petra Mikića

Upisnina na vjeronauk iznosi 100 kuna, pitanja za krizmu 10 kuna, neopravdani izostanak s vjeronauka stoji 10 kuna, a neopravdani izostanak sa svete mise 20 kuna. To su neka od pravila za krizmanike koja je, prema pisanju portala Danas.hr, uveo pločanski svećenik don Petar Mikić.

Župnik Župe Kraljice neba i zemlje je, kako se navodi, sastavio kontroverzni popis od 41 pravila za buduće krizmanike. 

Muškarac koji se tijekom godine ošiša na golo neće se moći krizmati, tko na velike blagdane ne bude išao na misu u svoju crkvu mora platiti 50 kuna, tko puši ne može se krizmati, tko pije ne može se krizmati, muškarac ženi ne može biti kum i obratno, još su neka od pravila s navodnog popisa don Mikića.

>>Cijeli članak pročitajte ovdje.

 

Komentara 53

SI
sinkić
20:51 29.03.2012.

pa zar su ti župljani kokoši da ne reagiraju, tog popovskog pijetla treba protjerati iz te župe!

DU
Deleted user
17:54 29.03.2012.

Jel stavio poneko pravilo i za sebe? ...

OJ
ojbudisvoj
12:07 30.03.2012.

Kratka ocjena ovog članka: neistine i poluistine + fotografije izvučene iz arhiva, umjesto autentičnih. Jednom riječju, Göbelsova i Hedlova škola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije