Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podupire prosvjede

Don Grubišić podupire prosvjede: "Vrijeme je za smjenu idiota"

grubišić
11.03.2011.
u 12:05

Oni su toliki "idioti" da to ne znaju. Ponašaju se bahato s brojnim povlasticama kao "šeici", ali na grbači građana. Potrebna je smjena "idiota", poručio je don Ivan Grubišić

Ne možemo trpjeti ovakvo stanje, želimo drukčiju Hrvatsku. Stoga prosvjednicima preporučujem nekoliko kratkih poruka na njihovim prosvjedima - poručio je u svom najnovijem obraćanju javnosti don. Ivan Grubišić ispred Saveza za građansku i etičku Hrvatsku. Pritom je ponudio nekoliko vrlo zanimljivih parola: "Dolje, bando, lopovska", "Dolje idioti!", "Hoćemo nove, nekorumpirane, stručne i poštene ljude!", "Hoćemo korjenite promjene!", "Tražimo popis birača i branitelja!", "Protiv smo pozitivne diskriminacije pred zakonom!", "Bez toga ne želimo izaći na izbore!", "Smanjiti broj privilegiranih fotelja", "Otvarajte nova radna mjesta".

Potom nastavlja da je u demokraciji narod suveren, a ne "idioti" i politikanti bilo koje stranke. Pojašnjava da mnoge "naše" riječi imaju korijen iz grčkog kulturnog kruga. Tako i riječ politika i idiotizam. Dok su se u staroj Grčkoj političari bavili problemima grada i države na mudar, stručan i općeprihvatljiv način motivirani čašću, idioti su se bavili općim stvarima polisa na politikantski ili idiotski način, zbog osobne koristi.

U Hrvatskoj se posljednjih 20 godina nije događala politika nego politikantstvo ili idiotizam - bavljenje ili vođenje države iz osobnih interesa ili stranačke pripadnosti, tako da je Hrvatska u potpunosti idiotizirana zemlja i država. Upravo ti nesposobni,i nekompetentni, nepošteni su upropastili državu i njenu budućnost te je krajnje  vrijeme da "idioti" odu s društvene scene, da se rehabilitira politika kao časna građanska dužnost i da dođu novi ljudi. Jer, ponavljam, oni koji su nas doveli u ovakvo stanje, nisu u stanju izvući nas iz njega.

- Oni su toliki "idioti" da to ne znaju. Ponašaju se bahato s brojnim povlasticama kao "šeici", ali na grbači građana. Potrebna je smjena "idiota" - poručio je don Ivan Grubišić. Jasno, pojašnjava Grubišić, ovaj idiotizam ne označava ljude s malim kvocijentom inteligencije, nego nepoštene, nestručne, podobne i poslušne.

- Ti nisu spremni, ako se i deklariraju kao vjernici, kad dođu u crkvu dati ni dvije kune za milostinju. Budući da su "idioti" dugo na vlasti, umreženi su s "idiotima" u medijima i s nekim navodno moralnim vertikalama. Bit će ih teško skinuti s pozicija i oduzeti im povlastice koje su sami sebi namijenili. No, narod nema izbora - ili preživljavati kao robovi u vlastitoj zemlji ili s prosvjedima ići do kraja pa komu se „sreća“ nasmiješi - nastavio je Grubišić.

Ključne riječi

Komentara 174

Avatar icka79
icka79
12:19 13.03.2011.

Slažem se!

OB
-obrisani-
22:09 11.03.2011.

marasovac Hoćeš popis partizana?Evo da počnemo: 1.major Franjo Tuđman. Ti nastavi

BH
bhorvat
18:30 11.03.2011.

A ima ih i u hadezeju :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije