Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TOMAŠEVIĆ LAŽE'

Domovinski pokret: Praljkov mural nisu prijavili građani, nego član Možemo!

Zagreb: Trafostanica na Laništu s koje su uklonjeni murali
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
29.10.2021.
u 14:57

Pravi stav građana, o kojima Vukoja i Tomašević toliko brinu, mogao se vidjeti jučer u večernjim satima, napisali su

Domovinski pokret optužio je gradonačelnika Tomislava Tomaševića i Možemo! da su lagali kad su kazali da je mural na trafostanici na Laništu uklonjen zbog prijave građana. Kako su oni pojasnili, prijavio ga je predsjednik Gradske četvrti Novi Zagreb - Zapad. 

Tomašević se jutros obratio medijima povodom prosvjeda koji su sinoć izbili zbog uklanjanja murala u spomen generala Slobodana Praljka. Kako je pojasnio, mural je uklonjen na temelju prijave građana, no s njim su greškom uklonjena i još tri murala - u spomen Vukovaru, Dinamu te 204. gardijskoj brigadi.

Domovinski pokret smatra kako se ne radi o prijavi građana, već o prijavi člana Možemo:

''Povodom jučerašnjeg sramotnog brisanja domoljubnih murala sa zidova trafo-stanice u Savskom Gaju, Domovinski pokret Grada Zagreba želi širu hrvatsku javnost upoznati sa sljedećim činjenicama:

- Gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi najbliži suradnici obmanjuju zagrebačku i hrvatsku javnost kada kažu kako su "u HEP-u zbog DOJAVE GRAĐANA donijeli odluku o tome da preboje trafostanicu".

Mural s likom generala Slobodana Praljka nisu prijavili "građani", već jedan od čelnika platforme Možemo, Tomislav Vukoja, koji je u njihovo ime i predsjednik Gradske četvrti Novi Zagreb - Zapad, a spomenutu prijavu Vukoja je podnio SAMOSTALNO, sa službenog maila, bez suglasnosti bilo kojeg tijela lokalne samouprave, čime je svjesno zaobišao volju građana!

Pravi stav građana, o kojima Vukoja i Tomašević toliko brinu, mogao se vidjeti jučer u večernjim satima kada se, posve spontano, okupilo više stotina građana Savskog Gaja i okolnih naselja, u znak potpore domoljubnim muralima.

- Haška osuda generala Slobodana Praljka može imati određene društvene konotacije otvorene za osobnu interpretaciju, ali u ovom trenutku u hrvatskom zakonodavstvu NE POSTOJI akt po kojem se mural s likom generala Praljka može zabraniti jer je "neprimjeren". Ta "neprimjerenost", kako smo to imali prilike jučer vidjeti, ne postoji u očima građana Savskog Gaja, već samo u glavama Tomislava Vukoje, gradonačelnika Tomaševića i ostalih članova platforme Možemo, koji zlorabe trenutne političke pozicije za nasilno promicanje svojih osobnih svjetonazora.

- Gradonačelnik Tomašević i njegovi suradnici svoj su stav prema hrvatskim braniteljima jasno obznanili i prije izbora, kada toj društvenoj skupini u svojem izbornom programu nisu posvetili gotovo niti slova, premda je stopa samoubojstava zagrebačkih branitelja među najvišima u Europi uopće! Po dolasku na vlast odmah su ukinuli samostalnost Ureda za hrvatske branitelje pri Gradskom poglavarstvu, a Tomašević osobno, otkako je sjeo u gradonačelničku fotelju, izbjegava susrete s hrvatskim braniteljima i više je svojeg vremena do sada posvetio azilu za kućne ljubimce, nego ljudima koji su obranili grad Zagrebi Hrvatsku!

Domovinski pokret odavno je ukazivao na pravo lice Tomislava Tomaševića i njegove radikalne političke opcije koja se skrivala iza fasade aktivizma, a kojoj je strano sve što se može vezati uz domoljublje i poštovanje spram žrtava koje su dane za našu (i njihovu) slobodu. Vrlo brzo došlo je i vrijeme da Tomašević i njegovi sljedbenici, pored posvemašnje nesposobnosti i neznanja u procesima upravljanja kompleksnim sustavima kakav je Grad Zagreb, javno pokažu i svoj prijezir prema Domovinskom ratu, navijačkim skupinama i hrvatskim svetinjama, kao što je grad Vukovar.

Jučer se u Savskom Gaju jasno moglo vidjeti da hrvatski narod više neće tolerirati takvo blaćenje uspomena na Domovinski rat, a Domovinski pokret službeno će zatražiti ostavke odgovornih za ovaj skandal, počevši od predsjednika Gradske četvrti Novi Zagreb - Zapad, Tomislava Vukoje'', napisali su u priopćenju.

>> VIDEO Branitelji i nezadovoljni građani okupili su se na Laništu ispred precrtanih murala posvećenih Domovinskom ratu i Vukovaru na HEP-ovoj trafostanici

Komentara 15

ST
strahimir
15:31 29.10.2021.

Boško buha i bagra koja ga podržava sramota su naše metropole.

KU
kuramela
16:23 29.10.2021.

Bolje da ništa ne napišem.

DU
Deleted user
16:46 29.10.2021.

Nema veze mural izbrisat ga mogu ali ne mogu izbrisati Sisak dok je pobunjenike naganjo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije