Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZARADILA OPTUŽNI PRIJEDLOG

Domišljata Hrvatica: Pokušala ući u državu s 2 milijuna kuna keša u rozoj torbici

Foto: Carinska uprava
10.06.2020.
u 23:48

Suvozačica je htjela prenijeti veliki iznos eura na prijelazu Aržano pa je zaradila optužni prijedlog, između ostalog, i za financiranje terorizma. Carinici su joj privremeno oduzeli novac

Suvozačica je ispod svojih nogu imala ružičastu torbu i u njoj sakrivene novčanice s iznosom od 258.600 eura ili skoro dva milijuna kuna. Nije ih prijavila u pokušaju prelaska granice na prijelazu Aržano. Carinici su tijekom redovne kontrole u prtljazi ove suvozačice, inače državljanke Republike Hrvatske, pronašli novac.

- Protiv prekršiteljice je podnesen optužni prijedlog Financijskom inspektoratu zbog počinjenja prekršaja iz članka 40. Zakona o deviznom poslovanju, a u vezi s člankom 121. Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma. Pronađene novčanice privremeno su oduzete - stoji u priopćenju Carinske uprave. 

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar drug Joža
drug Joža
00:07 11.06.2020.

Nije protuzakonito posjedovati novac

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
08:45 11.06.2020.

Nije problem prenjeti ni miljun Eura preko granice, samo ih se treba prijaviti (više od 10 000 Eura)...

Avatar fuzzy
fuzzy
09:48 11.06.2020.

'... 2 milijuna kuna keša u rozoj torbici...' 'keš'?!? 'rozoj'?1? Večernji list (vlasnici Austrijanci) i njegovi 'novinari' (vjerojatno iz Afrike ili Mongolije) bi najprije trebali svladati hrvatski jezik za početnike a tek onda se (možda) okušati na (i inače mizernom)m) hrvatskom tržištu novina i časopisa. Jadno, prejadno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije