Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjene u MUP-u

Dominić smijenio načelnika splitske policije

petricevic (1)
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
16.10.2013.
u 20:16

Protiv Zorana Petričevića vodi se disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti

Zoran Petričević više nije načelnik PU splitsko-dalmatinske, a odluku o njegovoj smjeni donio je Vlado Dominić, glavni ravnatelj policije. MUP je priopćio da je Dominić Petričevića privremeno udaljio s dužnosti, i to do okončanja stegovnog postupka koji je pokrenut zbog, kako se navodi, teže povrede službene dužnosti.

O čemu se konkretno radi, nije priopćeno, no neslužbeno se doznaje da je stegovni postupak protiv Petričevića pokrenut zbog zloporabe položaja u službi te prekoračenja ovlasti u službi. Konkretnije, to bi značilo da se sukladno Zakonu o policiji Petričević pri obavljanju svog svakodnevnog posla nije pridržavao internih policijskih uredbi.

O Petričevićevoj smjeni nagađalo se neko vrijeme, pogotovo nakon što je s njim obavljen niz razgovora, u kojima mu je dano na znanje da Ravnateljstvo policije nije zadovoljno načinom na koji on vodi PU te rezultatima koje PU ima. Do imenovanja novog načelnika v.d. načelnika bit će Marko Srdarević, dosadašnji zamjenik načelnika.

>> Policajac se brani: Nisam pohotnik, bila je vani do jutra pa lagala mužu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije