Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši čelnici MUP-a

Dominić, Bijelić i Bertina nakon smjene službenici su u Ravnateljstvu

policija
Foto: Pixsell
19.04.2016.
u 08:55

Goran Burušić na vlastiti je zahtjev razriješen s dužnosti i sada je u PUZ-u policajac, a Danijel Žugel i Josip Jurenec na Policijskoj su akademiji

Bivši glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, nakon smjene s te funkcije, ostao je raditi u Ravnateljstvu policije kao policijski službenik. Isto zvanje u Ravnateljstvu policije imaju i donedavni načelnik kriminalističke policije u Ministarstvu unutarnjih poslova Vitomir Bijelić te smijenjeni šef Policijskog nacionalnog ureda za suzbijane korupcije i organiziranog kriminaliteta Mario Bertina.

Nakon sramotne krađe iz sefa u sjedištu kriminalističke policije načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić na vlastiti je zahtjev razriješen s dužnosti i sada je u PUZ-u policajac. Danijel Žugel, bivši šef kriminalističke policije PUZ-a, radi na Policijskoj akademiji, baš kao i Stjepan Jurenec, bivši načelnik Odjela unutarnje kontrole u MUP-u. Nitko od smijenjenih čelnika policije više ne obnaša rukovodeću dužnost, potvrđeno nam je u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Željko Dolački, bivši šef Odjela za suzbijanje organiziranog kriminaliteta PUZ-a iz čijeg je sefa u uredu još uvijek nepoznati lopov ukrao 280.000 eura i dva kilograma zlata, suspendiran je, a ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić prošli je tjedan potpisao rješenje o stegovnom postupku protiv Dolačkog.

Ministar Vlaho Orepić kaže da su ljudi smijenjeni nakon krađe u zagrebačkoj policiji s dužnosti odstupili na vlastiti zahtjev te da se zbog onoga što se dogodilo stvorio veliki pristanak javnosti. Odmah nakon što je objavio da je došlo do promjena na čelu MUP-a Orepić je bio kazao da će se za sve njih naći mjesto unutar sustava, odbacivši svaki pokušaj diskreditacije bivših policijskih šefova koji su dali svoj mandat na raspolaganje.

Otkako je preuzeo rukovođenje ministarstvom unutarnjih poslova, Vlaho Orepić je posredovanjem medija dobivao poruke koga od čelnika policije HDZ više ne želi vidjeti na toj funkciji. Ime Vlade Dominića bilo je – što je i logično s obzirom na funkciju koju je obnašao – na vrhu tog popisa. No, Orepić ga nije htio smijeniti sve dok se nije dogodila krađa u Heinzelovoj. Na Dominićevo mjesto imenovan je vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja policije Zvonimir Vnučec, Dominićev zamjenik. U roku od šest mjeseci od smjene MUP mora raspisati natječaj za novog glavnog ravnatelja koji će se birati na mandat od pet godina. 

>>Bijelić: Uhićenja Bandića i suradnika isplanirana su tjedan dana ranije

>>Od 6 ravnatelja policije samo je Ostojić dočekao kraj mandata

Komentara 31

VE
verakruz
09:31 19.04.2016.

Aha. Znači tako funkcionira taj novi sustav u Orepića. To su njegove reforme. Nakon sramotne pljačke, nakon brojnih dojava kako se radilo nezakonito, nakon dokazane nesposobnosti oni opet na državnim jaslama i to uz odlične plaće. Bravo Orepiću, ako je to nova Hrvatska koju nam želiš napraviti, ipak ne, hvala lijepo. Nije ni čudo što se odselilo 100 tisuća mladih neiskvarenih ljudi, zato jer lopovi drže i uzde i bič u svojim rukama. Treba te potjerati Orepiću, jer si prvim potezima ponovno abolirane ostavio da šefuju i smiju se svima nama.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
09:01 19.04.2016.

Hoćemo li i službeno konačno saznati šta je sa ukradenim zlatom i eurima ? Ovi policajci me ne interesiraju, i na novim radnim mjestima im neće biti loše i samo čekaju da se prašina slegne pa da napreduju za stepenicu više. Za imidž ih i tako zaboli ona stvar.

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
09:22 19.04.2016.

Nemogu shvatit kako se bave nevaznim stvarima kaj nas briga kam su premhesteni itd vec nas zanima gdje je lova i zlato kaj je maca popala a najcudnije je da je nastal cudan muk koda nista nije bilo ma jasno je nama da se nebu nista ni otkrilo to jest mi građani necemo nikad znat istinu al ak vas ko građanina legitimiraju sa napuklom osobnom iskaznicom e tu je zakon jasan daj 3000 kuna a jel ih imas kog briga dok u isto vrijeme onog srbina biznismena kaj je skoro pokosil covjeka sa djetetom pustaju na slobodu uz kaznu koja je njemu sitnica pa jel to normalno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije