Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveučilište Split
Povratak na članak

Domazet: Pavić krši zakon, ne može dobiti treći mandat

Prorektor za kapitalne investicije naglašava da mu nije pod svaku cijenu stalo do toga da bude rektor i da protiv aktualnoga nema ništa osobno. Međutim, želi da javnost zna što se događa.

Komentari 3

ZA
Zanamari8
19:01 27.04.2010.

Ovo Pavićevo mahanje s podrškom 8 fakulteta je žalosno i pravno nevažno. To je iznuđena podrška. Ispada da su se fakulteti otimali da mu daju podršku. Ta podrška je samo demonstracija moći jer se rektor bira tajnim glasanjem članova Senata. Za kandidaturu mu je dovoljno da ga predloži jedan fakultet. On je vjerovao da će ovo sve ostati u okviru Senata, ali svakoj tiraniji dođe kraj.

VL
MA
Marino101
14:16 27.04.2010.

Rektor Pavić je i dosad kršio Zakon. Trenutačno mu je prorektor Igor Zanchi iako će uskoro navršiti čak 72 godine života. Po Zakonu svi sveučilišni profesori moraju ići u mirovinu najkasnije na kraju školske godine u kojoj navršavaju 70. godinuu života. Međutim, isti prorektor je morao ići u mirovinu još 2003. godine kad je navršio 65. godinu života, a nije imao uvjete za nastavak radnog odnosa jer nije bio u trajnom zvanju redovitog profesora. Njegov dugogodišnji nezakoniti radni odnos ne bi bio moguć da to nije dogovoreno izemeđu rektora Pavića i ministra Primorca. Da žalost bude veća, sada nezakonitu kandidaturu podržavaju dekani iz vrha SDP-a Grčić i Buklijaš. Grčić je dekan Ekonomskog fakulteta čiji je kandidat za rektora I. Pavić, dok dekan Pravnog fakulteta Buklijaš prešutno podržava Pavićevu kandidaturu jer je glavni Pavićev strateg i pravni tumač profesor Pravnog fakulteta i prorektor Bolanča, kojem je obećan još jedan prorektorski mandat.

VL
MA
Marino101
14:19 27.04.2010.

Eto, zaboravio sam napisati da nezakonitu kandidaturu rektora Pavića podržavaju dekani iz Glavnog odbora SDP-a, a rektor Pavić jest član HDZ-a. Vrlo zanimljivo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.