Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADMIRAL ODGOVARA Domazet za tezu o dvostrukoj liniji zapovijedanja kaže da je potpuna bedastoća:

Domazet: Nije kriv Ademi, nego Čedo Prodanović

domazet-ttt.jpg
Foto: Dalibor Urukalović
28.04.2008.
u 21:12

Ma, to je već stara priča koju uvijek iznova plasiraju isti krugovi; ako to može koristiti Ademiju, nemam ništa protiv, neka tako govori  reagira na Ademijeve tvrdnje admiral Davor Domazet Lošo. Kaže kako nije kriv Ademi, nego je očito igrač Čede Prodanovića i njegova kruga, koji znaju zašto plasiraju priče o "dvostrukoj zapovjednoj liniji".

Mislim da je Prodanovićevu krugu poznato da sam zbog istih priča i ja bio haaški osumnjičenik pa da je tu bilo nečega prijepornoga, ne bih se bio riješio Haaga  dodaje Lošo. Kaže kako "ta grupa" iskorištava to što je on bio u to vrijeme na tom bojištu te da ga je uistinu poslao Bobetko.

 Pa ja sam bio načelnik obavještajne uprave i moj je zadatak bio, kao što je to u svim vojskama demokratskih zemalja, da sugeriram oko vojnih akcija, to i jest uloga šefa vojne obavještajne službe  da bude uključen. Domazet kaže da nije na tom bojištu imao ulogu nimalo različitu od one koju je imao na drugim bojištima. Smatra da su te priče o "dvostrukoj liniji"  bedastoće.

Zanima ga kako će Prodanovićev krug, "koji je zbog takvih teza i bio izbačen s haaških suđenja, a sada ih provlači i ovdje"  objasniti kako je to Tuđman bio vrhovni zapovjednik i na "pravoj" liniji zapovijedanja i na "paralelnoj". Začuđuje i ponavljanje teze kako su "Ademija mrzili stoga što je bio u JNA". Kako to da je postao hrvatski general? A kako se u tu priču o "mrziteljima" uklapa to što su iz JNA došli i  Bobetko i Domazet? Što žele postići takvim pričama, a da istodobno ne ruše nevjerodostojne svjedoke koji im se pojavljuju u sudnici, pita Domazet.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije