Povratak na članak

Domari pišu novi kućni red – sada će biti jasna pravila ponašanja za posjetitelje škola

Nakon što je saborski zastupnik Pernar ulazio u škole, reagiralo je Ministarstvo - takvog ponašanja više nema
Objava 09. veljače 2017. 2132 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 7
 • kliker24:

  Sram vas bilo radi naslova, a ovog na slici u Vrapče, a ne u Sabor !!

  23:49 09. 2. 2017.
 • apoxiomen007:

  Domari pišu kućni red?!...

  1 22:43 09. 2. 2017.
 • buderim:

  Zivjela birokracija! Koliko cemo novih uhljeba zaposliti u birokraciji zahvaljujuci anarhistickom ponasanju jednog saborovca?

  02:39 10. 2. 2017.
 • dalibor.hren:

  O kojim i kakvim domarima pričate? Za vrijeme svojeg mandata, županica Krapinsko Zagorske županije Sonja Borovčak je donijela Odluku po kojoj se svi školski prostori( i stanovi domara) moraju prenamijeniti u prostore za potrebe nastave! Na taj način je svojoj ... prikaži još! prijateljici, domarki (inače pedagoginja) u jednoj zagorskoj školi mogla isplatiti 310.000,00 kn za kupnju stana, a Škola je ostala bez domara! Tko će sad pisati Pravilnik, kućni majstor, ložač, spremačica....?) Gdje će škole namaknuti sredstva za video nadzor, kako će se ponašati prema uljezu do dolaska policije, hoće li Osnivači (gradovi, županije) u škole poslati zaštitare.......?

  07:17 10. 2. 2017.
 • navijeke:

  Smatram da to nije u redu, jer postojeće propise (od kojih dobar dio datira još iz SRH) treba minimalno izmijeniti u skladu s vremenom i dosljedno ih se pridržavati. Domari su mahom osobe koje su se školovale za praktična zanimanja ... prikaži još! i ovisno o potrebama, morale polagati državne ispite za još nekoliko njih, a (bar po dječjim vrtićima, otkud crpim najviše saznanja o radu domara) bukvalno su "Katice za sve" i nerijetko uz fizički rad/hrpu sitnih popravaka odrađuju i vođenje kompletne papirologije, uključujući i slanje dopisa nadležnim gradskim/državnim službama. Onako kako sam uspio razumjeti članak, domari bi morali polagati minimalno zaštitarski ispit - vjerojatno i dio ispita iz djelokruga inženjera zaštite na radu - uz istu plaću dobili bi dodatnu odgovornost. A nekako vjerujem da je glumljenje vratara/zaštitara uz istovremeno košenje trave, mijenjanje rasvjetnih tijela, održavanje kotlovnice, popravak ili mijenjanje slavina i vodokotlića, te provjera plinskih boca/instalacija, nerijetko (po vrtićima) izrada didaktičkih pomagala prilično zahtjevan zadatak za samo jednu osobu - ako ne i nemoguć.

  10:38 10. 2. 2017.
 • dedač:

  a vidi lepotana, vidi lepotana.

  09:10 10. 2. 2017.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.