Naslovnica Vijesti Hrvatska

Domar: Netko se na grub način hoće riješiti roda i mene

Da se nešto čudno dogodilo, pokazuje i to što su rode toliko uplašene da ne žele jesti iz ruku čovjeka koji se o njima brine svaki dan
15. srpnja 2011. u 13:08 1 komentara 6 prikaza
klepetan i malena (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell

Od ukupno pet ptića iz gnijezda rode Malene i njezina Klepetana na krovu brodskovaroške škole netragom su nestala dva ptića u noći sa srijede na četvrtak i unatoč potrazi, pa čak i policijskom očevidu, malim rodama zagubio se trag. Da se u četvrtak popodne ili predvečer nešto čudno zbivalo, kazuje to što su Malena, Klepetan i tri preostala ptića toliko uplašeni da ni iz ruku školskog domara Stipe Vokića, koji se o njima brine 24 sata na dan, ne žele uzeti ništa, pa ni ribice kojima ih svakog dana redovito hrani.

– Nestanak dva muška ptića mogao bih razumjeti da su počeli učiti letjeti pa su negdje zapeli u grmlje, ali još je za njihov prvi let prerano i siguran sam da je to netko namjerno učinio – kaže domar Stipo Vokić. Tog je popodneva, kaže, bio u Slavonskom Kobašu i usputnom ribolovu za svoje rode, a kada je došao u Varoš, prvo što je vidio je da iz gnijezda na krovu uplašeno izviruju samo tri male rode. Malenu je pronašao kod obližnjeg kanala svu prestrašenu, jedva ju je privolio da se vrati, čak je bježala od njega iako se o njoj zbog slomljena krila brine već 19 godina. Klepetana također nije bilo, došao je tek kad se smrklo.

– O sudbini dva ptića ništa ne znam, je li ih tko ukrao ili namjerno poplašio, ali ovo je strašno. Pokušavam ih hraniti ribicama, ali neće ništa. Sve to je prežalosno – kaže domar i dodaje da mu je sve sumnjivo jer misli da se netko hoće na grub način riješiti i roda i njega jer mu se bliži odlazak u mirovinu. Stanuje u školskom stanu, a u slučaju odlaska, o rodama se ne bi imao tko brinuti.

Školski ravnatelj Vladimir Blekić kaže da o nestanku malih roda ništa ne zna. 

– Netko igra “igre” u kojima, naravno, ja ne sudjelujem – kaže ravnatelj Blekić.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • brkica2:

    Za takav čin nije dovoljna ni smrtna kazna. Dakle kod nas se legu TOTALNI IDIOTI.