Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh udaraljkaša

Domagoj i Jasmin "udarni" tandem križevačke škole, ali i cijele države

Udaraljke
Sergej Novosel/VLM
15.12.2010.
u 16:36

Na natjecanju učenika glazbe u Opatiji Domagoj Binder i Jasmin Abou Aldan trijumfirali izvedbama

Odjel udaraljki Glazbene škole Alberta Štrige u Križevcima postoji od 2004., a njegovi polaznici odonda briljiraju. Jasmin Abou Aldan i Domagoj Binder tako su se s nedavnog 48. natjecanja učenika i studenata glazbe za komorne sastave u Opatiji vratili ovjenčani prvim mjestom, s rezultatom od 98.68 bodova u kategoriji dua. Mladići, 17-godišnjaci, reći će da su bili sigurni u dobru izvedbu, no prvoj se nagradi nisu nadali.

– Nitko nije mislio da bumo postigli toliko, znali smo da imamo superstvari, ali ne ovoliko – napominje Domagoj. Dvojac je povjerenstvo impresionirao izvedbama triju skladbi u obradi njihova mentora i nastavnika Josipa Konfica, koji je među najzaslužnijima što je odjel jedan od najopremljenijih takve vrste u Hrvatskoj. Raspolaže marimbom, vibrafonom, timpanima, multipercussionom, raznim bubnjevima... Binder kaže da mu i nakon četiri godina učenja najviše leže marimba i vibrafon, a Abou Aldanu su svi instrumenti dragi, napominjući da je bitno spretno rukovanje palicama koje su kao šesti prst. Zajedničko muziciranje im odgovara – Domagoj će u šali reći da se Jasmin malo zaigra, ali da ga on sredi, Jasmin uzvraća da obojica imaju lude ideje, a ovo im je prvo natjecanje kao duetu. Inače, u Opatiji su oba komorna sastava tambura Glazbene škole (vode ih prof. Igor Kudeljnjak i Mihael Konfic) osvojili 2. mjesto, a treće nagrade u kategorijama dua i trija osvojili su Luka Lovreković i Matija Kučić na gitari (pripremala prof. Tamara Perc), te duet Valentina Mekovec i Filip Kesteli uz klavir Petre Abramović (mentor prof. Arijana Marić-Gigliani).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije