Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
službeni posjet

Dolaze Azerbajdžanci, državni vrh u svađi

Ilhan Alijev
DPA/PIXSELL
10.03.2013.
u 17:49

Premijer Milanović usprotivio se ideji da se ugovori o međudržavnoj suradnji s Azerbajdžanom potpisuju na Pantovčaku

U službeni posjet Hrvatskoj sutra stiže i velika političko-gospodarska delegacija iz Azerbajdžana, predvođena tamošnjim predsjednikom Ilhanom Alijevom. Alijev bi se u Zagrebu trebao susresti s predsjednikom Ivom Josipovićem i premijerom Zoranom Milanovićem, a očekuje se i potpisivanje nekoliko međudržavnih ugovora. Upravo je ta ceremonija, odnosno mjesto na kojem će se održati, navodno izazvala nesuglasice između predsjednika i premijera.

Iako je inicijalno bilo predviđeno da se potpisivanje ugovora održi u Uredu predsjednika, s obzirom na to da je upravo Ivo Josipović bio inicijator pojačane međudržavne suradnje s Azerbajdžanom, a i bilateralni razgovori dvaju međudržavnih izaslanstava trebali su se održati upravo tamo. Ipak, prema pisanju domaćih medija, tome se usprotivio premijer Milanović koji je inzistirao na tome da se ugovori potpisuju u Banskim dvorima, tvrdeći da njihova provedba spada u ovlasti Vlade te da ih potpisuju resorni ministri – pa je onda prwimjereno da to i bude u prostorijama Vlade.

Na kraju će tako i biti, pa će tako prvo na Pantovčaku dva predsjednika potpisivati predsjedničke deklaracije, a onda u Vladi ministri međudržavne ugovore o suradnji.

>> Čačić: Azerbajdžan je važan gospodarski partner za Hrvatsku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije