Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Internet

Dokumenti su putovali cijelu noć, sada stižu već za minutu

zdravica_nnn_kar_080312
Arhiva VL
09.03.2013.
u 19:17

Zbog problema s internetom tvrtka iz Kamanja željela se preseliti, ali su ostali

Zahvaljujući donaciji Karlovačke pivovare od 50.000 kuna uveden je bežični internet u ruralne zajednice na području Kamanja, Žakanja i Ozlja, u kojima je ta usluga dosad bila nedostupna. Projekt su predstavili predsjednik Uprave pivovare Alexander Gerschbacher, načelnik općine Kamanje i predsjednik LAG-a Vallis Colapis Damir Mateljan, načelnik Žakanja Nikola Sopčić, direktor tvrtke Uniweld strojevi iz Kamanja Franjo Ferenac, Dalibor Bradica iz tvrtke Zonet, te voditelj ureda LAG Vallis Colapis Milan Medić.

– Zahvaljuem na donaciji, koja je izravno pomogla u izjednačavanju uvjeta života stanovnika seoskih zajednica s onima u urbanim sredinama. To će nam uvelike pomoći u našim naporima da ovo područje pretvorimo u suvremeni europski ruralni prostor, sa svim pogodnostima života kakve imaju građani seoskih zajednica EU – rekao je Meteljan.

Važnost koju donosi ovaj projekt stanovnicima, ali i gospodarstvenicima oslikao je Franjo Ferenac.

–U našoj tvrtki je 108 zaposlenika. Od toga je dvadeset inženjera, a čak 98 posto proizvodnje izvozimo. Međutim, dosad nismo mogli pronaći nikoga tko bio nam mogao osigurati brzi internet. Tako nam je za komunikaciju s našim inozemnim partnerima i transfer neke dokumentacije ponekad trebala čitava noć. Danas sve to obavljamo za samo minutu. Zbog problema s internetom razmišljali smo čak i o preseljenju proizvodnje u Zagreb ili Karlovac. Danas za to nema potrebe. Radna mjesta su spašena, a tvrtka nastavlja poslovanje na dosadašnjoj lokaciji – zaključio je Ferenac.

Dalibor Bradica naglasio je kako je trenutačno internetom pokriven veći dio prostora grada Ozlja i općine Kamanje. Radi se na postavljanju opreme u Žakanju, pa će i taj prostor uskoro dobiti kvalitetnu komunikaciju sa svijetom. U planu je skoro širenje mreže na susjedne općine Ribnik i Netretić, a zatim i na druge članice LAG-a. To se najprije odnosi na mjesta u pravcu Draganića i Rečice, pa dolinom rijeke Kupe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije