Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.12.2014. u 14:00

Kola su, kako su lijepo argumentirali bivši zaposlenik dr. Eugen Šooš, bivši ravnatelj Vlatko Silobrčić i novinarka Goranka Jureško, krenula nizbrdo kad su se demokratske vlasti dočepale kadroviranja

Jučer poslije podne, na prvom programu HTV­a, nije bilo Hrvatske uživo. Rijetkost. Bez nekog obrazloženja nije emitirana ta živahna emisija, koja često ponajbolje oslikava stvarni život ove zemlje. No, zamijenio ju je dokumentarac "Cjepivo na burzi" o propasti Imunološkog zavoda. I to je bio pun pogodak! Ne samo za shvatiti kako je uništen Imunološki, nego kako je zatrto gotovo sve u ovoj zemlji što je vrijedilo, a osobito što je proizvodilo.

Kola su, kako su lijepo argumentirali bivši zaposlenik dr. Eugen Šooš, bivši ravnatelj Vlatko Silobrčić i novinarka Goranka Jureško, krenula nizbrdo kad su se demokratske vlasti dočepale kadroviranja i s promjenom svake vladajuće garniture mijenjale i ravnatelje Imunološkog zavoda. Doznali smo da je od respektabilne tvrtke (koja se sama financirala!), koja je izvozila u svijet 7­8 proizvoda (i to Unicefu, pazite!), iz godine u godinu ostajalo sve manje i manje, dok na kraju nisu ostali i bez proizvodnje krvne plazme, koja je strateški proizvod za svaku državu, a što je najbolje argumentirala Jureško podacima iz 80­ih, kada se pojavio AIDS, kojim se iz naše krvne plazme nije moglo zaraziti, za razliku od Njemačke, koja ju je uvozila.

Odnosno, kako reče dr. Šooš, farmaceutika je najjači svjeski biznis, a nakon toga naoružavanje i nafta. Sapienti sat! Za utjehu, informativne emisije sinoć su donijele optimističnu vijest, da je HZZO nažicao novac da se Imunološkom zavodu omogući isplata četiri zaostale plaće. Utješno za ogorčene radnike, koji su na ulici. Ali o strategiji opstanka Imunološkog ni riječi. Samo jalova naricaljka, kao što je bila ona iz saborskih klupa jučer, samozadovoljnih političkih elita, čija su partijska kadroviranja i dovela do njegova kraha.

PLUS

Jezivo je bilo slušati dvije majke s dvoje zauvijek invalidne djece, koje su u "Svaki dan, dobar dan" svjedočile kako su im živote uništile liječničke pogreške.

MINUS

I minus za "Svakome danu"! Ali ne za dobar sadržaj, već za katastrofalan termin oko 13 sati, kojim kao da netko želi da budu što manje uočljivi. Mijenjajte ga!

Komentara 8

ĆA
ćaćaća
22:57 10.12.2014.

zagovornici regijona svjesno uništavaju hrvatsku..zato je grčić ponosan..jer kad se uništi zemlja onda je na koljenima spremna na sve moguće integracije..

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:35 10.12.2014.

Suradna ustanova WHO (Svjetske zdravstvene organizacije) i nekad za vrijeme SFRJ jedna od najbogatijih i najuglednijih tvrtki je dolaskom "demokracije" (citaj : Kleptokracije) unistena. Tako je s kompletnom Hrvatskom.

TT
tik tak
17:52 10.12.2014.

između ostalog Bandić je i zbog Imunološkog uhicen jer im je rekao da ce ga on spasiti a vlada vec ima svog igraca iz Rijeke!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije