Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagodio se

Doktor Rubala izlazi iz zatvora osam mjeseci ranije

drago rubala
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
28.03.2014.
u 21:00

Nakon što je 'profitirao' nagodivši se s USKOK-om pa je za višegodišnje sređivanje lažnih invalidskih mirovina osuđen na (samo) dvije godine zatvora, dr. Dragi Rubali pravosudna tijela još su jednom bila sklona...

Nakon što je 'profitirao' nagodivši se s USKOK-om pa je za višegodišnje sređivanje lažnih invalidskih mirovina osuđen na (samo) dvije godine zatvora, dr. Dragi Rubali pravosudna tijela još su jednom bila sklona. Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa na sjednici u Kaznionici u Lipovici – gdje nekoć omiljeni radijski i televizijski voditelj izdržava kaznu – odlučilo je pustiti ga na uvjetni otpust osam mjeseci prije isteka kazne.

Iako je imao sve zakonske preduvjete tražiti i dobiti raniji izlaz, mnogi komentiraju da je dr. Rubala u nezapamćenoj aferi sređivanja lažnih mirovina jako dobro prošao. Podsjetimo, uhodani lanac papirologiju za mirovine “odrađivao” je za iznose od 1700 do 7500 eura. Većina od 69 optuženih se nagodila, a među njima je bio i dr. Rubala, koji je u proračun morao platiti 75.000 eura, a ostao je i bez stana vrijednog 1,6 milijuna kuna.

>>Rubala će ostati bez luksuznog stana te će platiti još 80.000 eura

Ključne riječi

Komentara 28

CE
cenzura
07:14 29.03.2014.

Ovo je još jedan od nakaradnih primjera "pravde i pravednosti"! Ovakve likove puštaju na slobodu nakon što su "vratili" 10 % od koruptivnih aktivnosti, koji su "zaradili" desetke milijuna kuna a "odležali" par mjeseci dok "bokce" ili "kokošare" koji su da bi preživjeli provalili u kiosk osuđuju na višegodišnje zatvorske kazne jer oni su valjda veća opasnost za društvo. Ovakve likove osuđuju na "guljenje krumpira" dok im milijune ostavljaju a druge koji ukažu na nepravdu i nepoštenje zatvaraju u umobolnice. I šta na kraju zaključiti!? Svi su korumpirani! Tko može platiti radi šta hoće a tko ne, taj trune u zatvoru ili ludari radi statistike!

AK
akil
21:21 28.03.2014.

Sramota jer se iskupio novcem od zarade!Kriminalac i ništa drugo!

YO
yocko
21:43 28.03.2014.

Sad če opet biti predsjednik komisije za mirovine,kod nas je sve moguče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije