Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Doktor Rubala izlazi iz zatvora osam mjeseci ranije

Nakon što je 'profitirao' nagodivši se s USKOK-om pa je za višegodišnje sređivanje lažnih invalidskih mirovina osuđen na (samo) dvije godine zatvora, dr. Dragi Rubali pravosudna tijela još su jednom bila sklona...
28. ožujka 2014. u 21:00 28 komentara 9595 prikaza
drago rubala
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Nakon što je 'profitirao' nagodivši se s USKOK-om pa je za višegodišnje sređivanje lažnih invalidskih mirovina osuđen na (samo) dvije godine zatvora, dr. Dragi Rubali pravosudna tijela još su jednom bila sklona. Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa na sjednici u Kaznionici u Lipovici – gdje nekoć omiljeni radijski i televizijski voditelj izdržava kaznu – odlučilo je pustiti ga na uvjetni otpust osam mjeseci prije isteka kazne.

Iako je imao sve zakonske preduvjete tražiti i dobiti raniji izlaz, mnogi komentiraju da je dr. Rubala u nezapamćenoj aferi sređivanja lažnih mirovina jako dobro prošao. Podsjetimo, uhodani lanac papirologiju za mirovine “odrađivao” je za iznose od 1700 do 7500 eura. Većina od 69 optuženih se nagodila, a među njima je bio i dr. Rubala, koji je u proračun morao platiti 75.000 eura, a ostao je i bez stana vrijednog 1,6 milijuna kuna.

>>Rubala će ostati bez luksuznog stana te će platiti još 80.000 eura

SUZANA KAČIĆ BARTULOVIĆ
Skandal u splitskoj školi: SDP-ovka pozirala s pištoljem, roditelji zgroženi, reagirao i Fuchs
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
  • cenzura:

    Ovo je još jedan od nakaradnih primjera "pravde i pravednosti"! Ovakve likove puštaju na slobodu nakon što su "vratili" 10 % od koruptivnih aktivnosti, koji su "zaradili" desetke milijuna kuna a "odležali" par mjeseci dok "bokce" ili "kokošare" koji su ... prikaži još! da bi preživjeli provalili u kiosk osuđuju na višegodišnje zatvorske kazne jer oni su valjda veća opasnost za društvo. Ovakve likove osuđuju na "guljenje krumpira" dok im milijune ostavljaju a druge koji ukažu na nepravdu i nepoštenje zatvaraju u umobolnice. I šta na kraju zaključiti!? Svi su korumpirani! Tko može platiti radi šta hoće a tko ne, taj trune u zatvoru ili ludari radi statistike!

  • akil:

    Sramota jer se iskupio novcem od zarade!Kriminalac i ništa drugo!

  • yocko:

    Sad če opet biti predsjednik komisije za mirovine,kod nas je sve moguče.