Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMISLAV KARAMARKO:

'Dokazao sam da sam štitio interese Hrvatske, HDZ se ponio kukavički'

Tomislav Karamarko
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
03.03.2021.
u 22:59

Ove stvari sada treba razjasniti, trebat će Most objasniti svoju ulogu u čitavoj toj priči. Most je bio naš koalicijski partner koji je digao ruku da se u Saboru raspravlja o mom opozivu, kaže Karamarko

Tomislav Karamarko komentirao je nepravomoćnu presudu Upravnog suda koji je poništio odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zbog koje je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko dao ostavku.

– Mislim da je čitava jedna mašinerija bila pokrenuta u smjeru mog rušenja, dakle rušenja izvjesnog broja politika koje sam ja provodio kroz stranku s kojom sam pobjeđivao četiri godine. Prema tome, trebalo je to očito zaustaviti, trebalo je zaustaviti politiku, ne znam, smanjivanja uvoza, a povećanja proizvodnje, dakle udar na uvoznički lobi. Imali smo čitav niz problema, i ideoloških u konačnici. Rekao bih da je Hrvatska danas produžena Jugoslavija, u manjem obliku. Sve su to bili problemi koji su doveli do toga da sam skupio veliki broj protivnika, pa čak i u stranci koja se u tom trenutku ponijela kukavički. Danas sam dokazao da sam doista štitio interese Hrvatske – rekao je za RTL Direkt Tomislav Karamarko.

Nitko ga iz HDZ-a, kaže, nije nazvao niti mu čestitao.

– Ne, ništa službeno, ja održavam određene kontakte s ljudima na jednoj ljudskoj razini, radili smo zajedno, tu razini mislim i dalje održavati. Međutim, mislim da je stranka u tom dijelu sigurno u konfuznom stanju, jer su čak i iz stranke tražili moju ostavku, sjećate se rečenice da stranka ne može biti taoc jednog čovjeka, na kraju se dokazalo da je taj čovjek bio u pravu – kaže.

Ne zna hoće li se ponovno uključiti u politiku.

– To ćemo vidjeti, vrijeme će pokazati. Ovo što se sada pričalo o mogućnosti kandidature za gradonačelnika Zagreba, to ne dolazi u obzir. Još uvijek sam u tom svom malom svijetu šutnje, i tu ću biti još izvjesno vrijeme. Možda ne predugo, vidjet ćemo – kazao je te najavio kako više neće šutjeti.

– Ove stvari sada treba razjasniti, trebat će Most objasniti svoju ulogu u čitavoj toj priči. Most je bio naš koalicijski partner koji je digao ruku da se u Saboru raspravlja o mom opozivu. Prema tome, Most je rušio tada Vladu, a ne ja, kako se to voli reći u medijima. Naravno da će biti potrebno govoriti o tome imaju li neki ljudi savjest i odgovornost za te gubitke koje su prouzročili Hrvatskoj. U strankama imate te hranidbene lance kojih se čvrsto drže i šute, to je jedno oportunističko držanje. Da smo se tako držali u Domovinskom ratu, ne bi nikada dobili državu – kaže.

Ključne riječi

Komentara 90

AN
Antonio1952
23:19 03.03.2021.

Na zalost pravo i istina u Hrvatskoj ne postoje i ne funkcionira pravna drzava sve dok je dozvoljeno bez dokaza svakoga napadati unistit mu karijeru i zivot i za to ne odgovarati kazneno.

ST
stjepfar2
07:22 04.03.2021.

MOST je svojom glavnom ulogom u vašem rušenju dokazao svoje pravo lice kao poltron i pobornik crvene bande. Ćudi me samo gospodin Bulj i nije mi jasno zašto je još uvijek sa najvećim mutivodom Grmonjom i Petrovom

KA
kamenjar47
00:22 04.03.2021.

Karamarko govori istinu, pa komu bilo pravo komu bilo krivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije