Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Dokazao sam da sam štitio interese Hrvatske, HDZ se ponio kukavički'

Ove stvari sada treba razjasniti, trebat će Most objasniti svoju ulogu u čitavoj toj priči. Most je bio naš koalicijski partner koji je digao ruku da se u Saboru raspravlja o mom opozivu, kaže Karamarko
03. ožujka 2021. u 22:59 96 komentara 7520 prikaza
Tomislav Karamarko
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Tomislav Karamarko komentirao je nepravomoćnu presudu Upravnog suda koji je poništio odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zbog koje je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko dao ostavku.

Zagreb: Hrvoje Zekanović pozvao desne opcije na zajednički izlazak na lokalne izbore SABOR Zekanović o Karamarku: Stvorio se linč protiv jedne osobe. Postoje dvostruka mjerila

– Mislim da je čitava jedna mašinerija bila pokrenuta u smjeru mog rušenja, dakle rušenja izvjesnog broja politika koje sam ja provodio kroz stranku s kojom sam pobjeđivao četiri godine. Prema tome, trebalo je to očito zaustaviti, trebalo je zaustaviti politiku, ne znam, smanjivanja uvoza, a povećanja proizvodnje, dakle udar na uvoznički lobi. Imali smo čitav niz problema, i ideoloških u konačnici. Rekao bih da je Hrvatska danas produžena Jugoslavija, u manjem obliku. Sve su to bili problemi koji su doveli do toga da sam skupio veliki broj protivnika, pa čak i u stranci koja se u tom trenutku ponijela kukavički. Danas sam dokazao da sam doista štitio interese Hrvatske – rekao je za RTL Direkt Tomislav Karamarko.

Nitko ga iz HDZ-a, kaže, nije nazvao niti mu čestitao.

– Ne, ništa službeno, ja održavam određene kontakte s ljudima na jednoj ljudskoj razini, radili smo zajedno, tu razini mislim i dalje održavati. Međutim, mislim da je stranka u tom dijelu sigurno u konfuznom stanju, jer su čak i iz stranke tražili moju ostavku, sjećate se rečenice da stranka ne može biti taoc jednog čovjeka, na kraju se dokazalo da je taj čovjek bio u pravu – kaže.

Tomislav Karamarko Karamarko se oglasio o Povjerenstvu za sukob interesa: 'Dragi prijatelji, ja sam samo htio spasiti neku lovu za ovu siromašnu državu'

Ne zna hoće li se ponovno uključiti u politiku.

– To ćemo vidjeti, vrijeme će pokazati. Ovo što se sada pričalo o mogućnosti kandidature za gradonačelnika Zagreba, to ne dolazi u obzir. Još uvijek sam u tom svom malom svijetu šutnje, i tu ću biti još izvjesno vrijeme. Možda ne predugo, vidjet ćemo – kazao je te najavio kako više neće šutjeti.

– Ove stvari sada treba razjasniti, trebat će Most objasniti svoju ulogu u čitavoj toj priči. Most je bio naš koalicijski partner koji je digao ruku da se u Saboru raspravlja o mom opozivu. Prema tome, Most je rušio tada Vladu, a ne ja, kako se to voli reći u medijima. Naravno da će biti potrebno govoriti o tome imaju li neki ljudi savjest i odgovornost za te gubitke koje su prouzročili Hrvatskoj. U strankama imate te hranidbene lance kojih se čvrsto drže i šute, to je jedno oportunističko držanje. Da smo se tako držali u Domovinskom ratu, ne bi nikada dobili državu – kaže.

zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
  • Antonio1952:

    Na zalost pravo i istina u Hrvatskoj ne postoje i ne funkcionira pravna drzava sve dok je dozvoljeno bez dokaza svakoga napadati unistit mu karijeru i zivot i za to ne odgovarati kazneno.

  • stjepfar2:

    MOST je svojom glavnom ulogom u vašem rušenju dokazao svoje pravo lice kao poltron i pobornik crvene bande. Ćudi me samo gospodin Bulj i nije mi jasno zašto je još uvijek sa najvećim mutivodom Grmonjom i Petrovom

  • kamenjar47:

    Karamarko govori istinu, pa komu bilo pravo komu bilo krivo.