Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Dok smo urušavali javno zdravstvo, prosperiralo je privatno

Riječ je, naime, o tome da će obiteljski liječnici ubuduće imati obavezu prema dekretu raditi, osim u svojoj ordinaciji, i u zavodima za hitnu medicinsku pomoć i u bolničkim hitnim odjelima (objedinjenim hitnim bolničkim prijmima - OHBP), rasporedi li ih tako netko od ravnatelja - ravnatelj doma zdravlja na području na kojem doktorica radi, ravnatelj bolnice ili Hitne.

Komentari 2

DL
Dvanaest__legija
15:03 28.06.2022.

Frka je, odi se cijepi još jednom dozom!

VL
MA
Mali2000
08:24 28.08.2022.

Na natječaju za specijalizaciju obiteljske medicime u DZ Osijek u lipnju javilo se 50-tak kandidata za 16 mjesta. Prethodni natječaj je bio prije nekoliko godina. Stoga ne stoji tvrdnja da nema interesa za obiteljsku medicinu. Prije bih rekao da nema natječaja za specijalizaciju. Natječaji su posebna priča. Doktorica koja ima 2 dekanove i 1 rektorovu nagradu nije primljena na natječaju u Osijeku, ali je u Zagrebu i Rijeci. Tko ne zna, takve nagrade dobivaju najbolji studenti generacije. Toliko o tome kako se biraju kandidati za specijalizaciju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.