Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin u BiH

Dok se vraćao na konju, vidio je ubojicu i zavapio: Nemoj me ubiti!

BiH policija
Foto: Zoran Grizelj/Pixsell
29.05.2014.
u 20:13

Još se ne zna tko je i zbog čega ubio bosanskohercegovačkog poduzetnika Jozu Kafadara Čikonju.

Malo planinsko mjesto Šušanj u BiH preko noći je došlo u središte medijske pozornosti zbog okrutnog ubojstva Joze Kafadara Čikonje (69), lokalnog gospodarstvenika i vlasnika više poslovnih subjekata koji uspješno posluju u cijeloj BiH.

Cijeli Šušanj pod doslovnom je opsadom novinara koji žele doznati informaciju više od lokalnih stanovnika, ali i policijskih patrola i istražitelja koji češljaju svaki kutak tog bosanskog mjestašca u potrazi za dokazima koji bi mogli rasvijetliti teški zločin.

“Ubiše mi Jozu”

Čikonja je likvidiran u klasičnoj sačekuši iz automatske puške tipa kalašnjikov četirima hicima, i to kad se jašući na konju vraćao na svoje imanje na Ovnaku. Činjenica da su mu tri metka ispucana u leđa dok je bio na zemlji govori dovoljno o namjeri i brutalnosti ubojice. Osim triju čahura i dvaju zrna nađenih na tlu, nema drugih tragova jer kiša koja je na dan zločina ometala očevid uništila veći dio eventualnih dokaza.

Čikonja je, kažu mještani, sa svojim susjedima radio na otklanjanju kvarova na vodovodnoj cijevi u selu, a zločin se dogodio kad se vraćao s mjesta radova na svoje imanje. Susjeda Grozdana Marić u tom je trenutku bila na balkonu obiteljske kuće i čula je zapomaganje ubijenoga Čikonje: “Nemoj me ubiti, nemoj me ubiti!”, nakon čega je odjeknulo nekoliko hitaca. Pozvala je Čikonjinu suprugu Katu na Ovnaku i kazala joj da je izgleda netko pucao u Jozu. S Jozinom suprugom i nekoliko susjeda krenula je prema mjestu odakle su se čuli hici, gdje su uskoro naišle na Jozina konja uz put, a malo dalje pronašle su i beživotno tijelo ubijenoga. Jozina žena Kata je uzviknula: – Ode moj Jozo, ubiše mi Jozu!

Samo riječi hvale

I susjeda Luca krenula je prema mjestu ubojstva, a zaustavila ju je Jozina supruga Kata riječima: “Nemoj, Luce, ti si operirana, ubili su moga Jozu!” Čikonja je, kažu mještani, imao prostrelne rane glave i tijela. I drugi susjedi čuli su hice u utorak poslijepodne. No nitko nije mogao vjerovati da bi netko mogao pucati u Čikonju za koga svi mještani imaju samo riječi hvale.

Čikonjin sin Drago danas je pred kućom primao izraze sućuti mnogobrojnih susjeda i prijatelja. U rukama je držao očevu sliku, ne vjerujući što se dogodilo. Teren, osim policajaca iz Zeničko-dobojske županije, cijeli dan pretražuju i pripadnici MUP-a Srednjobosanske županije s obzirom na to da je međužupanijska granica blizu mjesta zločina.

>>Otkriveni novi detalji o ubojstvu poduzetnika iz BiH

>>Poduzetnika iz BiH likvidirali dok se odmarao na ranču

Komentara 8

DE
Dejan1000
21:09 29.05.2014.

Jos jedan ubijeni hrvatski povratnik.

LV
leposava_vlaska
21:49 29.05.2014.

ja poznajem samo jedne koji u balkanu pucaju u ledja, i ubijaju im oceve uz cokoladu dajuci djeci tih roditelja

LV
leposava_vlaska
21:48 29.05.2014.

a tko puca u ledja?..i djecu,tko nosu subaru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije