Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN ČEHOK:

Dok sam ja gradonačelnik, tuđe smeće neće na obradu u Varaždin

'13.09.2010. Jugoistocna obilaznica, Varazdin, Tvrtka T-7 Vis pocela je izgradnjiu pogona za mehanicku biolosku obradu smeca Photo: Marko Jurinec'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
13.09.2010.
u 16:05

Čehokov bliski suradnik Josip Stanek iz Kućana od čakovečkog je gradonačelnika dobio potvrdu da su ga posjetili iz T7 grupe i predstavili mu mogućnosti obrade smeća.

– Bio sam kod gradonačelnika Čakovca, koji mi je potvrdio da je kod njega bio Dražen Breglec iz T7 grupe u vezi sa smećem. Rekao mi je da su bili u gotovo svim međimurskim općinama. Zna li to naš gradonačelnik? Trebao bi ih disciplinirati, upozorio je danas na akzualnom satu Gradskoga vijeća Josip Stanek, izdavač iz Kućana i član Čehokove Nezavisne liste!

Bez dokumentacije

Čehok je Kućancima, ali i ostalim Varaždincima, ponovio davno dano obećanje, u koje su neki posumnjali kad su emisari Pataftine T7 grupe počeli obilaziti druge županije.

– Dok sam ja gradonačelnik, sigurno nećemo zbrinjavati tuđi otpad, osim otpada okolnih općina, s kojima imamo ugovor otprije. Međimurski župan rekao mi je da nitko nije dao službeni dokument ili ponudu za zbrinjavanje otpada. Ljudi iz T7 grupe samo su prezentirali MBO tehnologiju. Zašto ne bi, to je jedina takva u ovom dijelu Europe – rekao je Čehok.

Zbog smeća sukobio se opet i s oporbenim HNS-om.

– Zašto niste prihvatili ponude Varkoma za zbrinjavanje otpada do kraja godine? Cijena je bila od 69 do 109 eura po toni smeća, pitao ga je Vlado Vlašić na tragu starih optužbi da je cijena 169 eura, koja je dana Patafti, previsoka.

Nema ni WC-a

– Ja ne poništavam niti raspisujem natječaje u Varkomu. Inače, vaša je županijska vlast platila Dancima nekoliko stotina tisuća eura za projekt obrade smeća, za razliku od naših 70.000 kuna. I Danci su došli do cijene od 186 eura po toni, bez troškova financiranja i na 30 godina! I gdje vam je županijski centar za obradu smeća? Prema dinamici koju ste odredili, trebao je već biti sagrađen. A ni kemijski WC nije postavljen – odgovorio je.

Ključne riječi

Komentara 3

KR
Kronika
17:18 13.09.2010.

Hvala Bogu da će se tuđe smeće brzo obrađivati u Varaždinu. Jer ovaj nesposobnjaković mora otići. Ali gdje je njegova kultura?

MA
mazica1506
18:12 13.09.2010.

A kaj smo stvarno mi Varaždinci tak glupi, pa još uvijek vjerujemo Čehoku?

MP
mpusiu0107
09:50 14.09.2010.

Eto reči ću to na kulturniji način........treba smjeniti lopova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije