Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

‘Dok moj tata pije, vozi nas mama. Ona ne pije’

promet
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/4
04.10.2014.
u 12:15

Ako piju oboje, recite im da se ne želite s njima voziti - savjetuje policija u sklopu preventivnih predavanja 'Poštujte naše znakove'

Najzanimljivije mi je bilo kad nam je teta rekla da ne možemo kupiti novu glavu u trgovini, a ja sam viknuo da možemo - iskren je bio Luka Prepelić, učenik prvog razreda područne škole u koprivničkom naselju Vinici, kojeg je ovaj tjedan posjetila Aleksandra Krnjašić, policajka za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije.

Kaciga glavu čuva

Učenicima kojem je razrednica Željka Đurkan održala je predavanje u sklopu nacionalne akcije “Poštujte naše znakove”.

Lukin prijatelj iz školske klupe, Vinko Tišljarić, priznao je da mu je bilo jako lijepo na predavanju, a kao i sve u razredu, najviše ga se dojmio reflektirajući prsluk koji je dobio na dar.

- Puno toga smo znali o prometu i kako se moramo ponašati, a sad smo još više toga naučili - rekao je Vinko.

Osim o tome da moraju obvezno nositi kacigu kad voze bicikl jer statistike govore da pri padu djeci najčešće stradavaju koljena, laktovi i - glava, A. Krnjašić prvašiće je upozorila i da moraju uvijek biti vezani u automobilu, kao i da naprijed ne smiju sjediti.

- Opasno je sjediti i otraga na sredini, između mame i tate. Ako dođe do naglog kočenja, možete izletjeti kroz staklo. Mi iz policije jedva čekamo da i kod nas stignu automobili koji imaju sustav da ne mogu krenuti s vožnjom ako svi nisu vezani - istaknula je ona.

Djecu je pokušala dobiti na trik. Pitala ih je bi li sjeli u automobil iz kojeg ih zove neki muškarac i zgodna žena, nudeći im puno bombona i čokolade.

- Neeeee - zaorilo se jednoglasno razredom.

Dotaknula se i vožnje u alkoholiziranom stanju. Piju li vaši roditelji prije nego što vas voze, upitala je policajka djecu.

Nazvati taksi

- Kad moj tata pije, vozi mama. Ona ne pije - dobacio je jedan od učenika.

- Ako i mama i tata piju, onda im recite da se ne želite s njima voziti. Neka zovu baku, djeda ili taksi - izjavila je A. Krnjašić, koja je dobar dio predavanja djecu učila kako biti što sigurniji u prometu kao pješak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije