Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Dok mi razgovaramo, topovi šute: Koliko god se proces činio teškim, važno je ostati predan dijalogu

Rusija redovito poduzima prve korake za smirivanje postojećih napetosti s NATO-om

Komentari 3

Avatar kastanjer2
kastanjer2
15:19 10.02.2022.

Ni jednom riječju ni ovaj a ni ostali diplomati neće reći da se sve ovo oko Ukrajine događa zbog Sjevernog toka 2 koji još nije otvoren i ne zna se kad će biti. Neki analitičari to nazivaju energetsko-političko preslagivanje. A što se tu ima presložiti? Rusija je energetski div čija se isporuka plina Europi ne može zamijeniti ni sa čijom drugom uključujući USA i Bliski istok skupa sa 100% njihove proizvodnje. Ukidanjem swift kodova Rusiji će se našteti trgovini energentima u cijelom svijetu. Ne postoji proizvodnja nafte i plina koja može zamijeniti Rusku. Pa onda čemu ovo sve skupa? Njemačka ovu krizu može riješiti dok kažeš keks, otvore Sjeverni tok 2, i sva priča pada u vodu.

VL
DA
danijelrukavina4
12:06 11.02.2022.

Poštovani gospodine Andrej Nesterenko, moje je mišljenje da bi proces deeskalacije napetosti se jako poboljšao ako bi Vi sugerirali Vašem predsjedniku Putinu da ponovi pitanje NATO čelnicima kada Vas misle primiti u NATO. Pa da se u kompletu primite ii Vi, mislim na Rusiju, Ukrajinu, Bjelorusiju i Kazahstan. Mislim da bi to bilo jedno dobro rješenje. NATO savez se ionako trebao rasformirati raspadom SSSR-a, zašto nije, to nam je objasnio Vaš Denisov - tisuće ljudi bi ostale bez posla. Kako trenutno ste svi u pat poziciji, a Rusija je trenutno dosljedna u tome da neće napasti, premda ju se sa više strana "podgrijava" da napadne ( Bloomberg je već i izvijestio da ste krenuli u napad), moje je mišljenje da bi rješenje bilo da Vam NATO pošalje poziv za priključenje savezu. Jer ste zaslužili da se priključite. I Vama, i Ukrajini, Bjelorusiji i Kazahstanu. Mislim da bi se i kriza kojoj trenutno svjedočimo, lakše rješavala. Ratovi više nikome ne trebaju, više ni nemaju nikakvog smisla, a problemi koji nas čekaju u budućnosti - prije svega mislim na ekološke probleme, klimatske probleme, zdravstveno-medicinske probleme ( mislim na buduće pandemije, koje nas vjerojatno čekaju u bliskoj budućnosti), pa u vezi sa nijma i potencijalno ekonomske i socijalne, sa bilo kakvim ratovima se ne mogu riješiti. Uostalom, jer će to biti zajednički problemi cijelog čovječanstva.

VL
FL
fleki
17:19 10.02.2022.

Njemačka vjerojatno može, ali po svojim zahtjevima i mjerilima. Za nas nebitno, ionako smo na marginama pa ćemo energente platiti previše.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.