Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar prekinuo izlet

Dok je vatra gutala središnji objekt, djeca su mirno spavala

'SIS...260111...GLINA...OSNOVNA SKOLA....'
'TADIJA ODIC'
27.01.2011.
u 14:50

Ukupno 85 osnovnoškolaca trebalo je provesti pet dana škole u prirodi, no trajala je jedno popodne

Zbog požara na Bjelolasici škola u prirodi glinskih osnovaca umjesto pet dana potrajala je samo jedno poslijepodne i večer. Srećom, nitko nije ozlijeđen. Dok je požar na središnjem objektu, u kojem su uprava, restoran i sauna, bjesnio, 85 osnovaca iz trećih i četvrtih razreda spavalo je u paviljonu na sigurnoj udaljenosti od vatrom zahvaćenog objekta.

– Djeca su za požar doznala kada su se probudila. Umorne od puta i popodnevnog sanjkanja, nisu ih probudili bljesak požara niti borba vatrogasaca sa stihijom koja je, krenuvši iz kotlovnice, proždrla središnji objekt u kojem su bili restoran u kojem smo ručali i večerali, te diskoklub u kojem smo bili do spavanja u 22.30 – rekla je Maca Pereković, učiteljica.

– Danima sam spremao opremu za sanjkanje, odjeću i šminku za disko. Sada ih neraspakirane vraćam u Glinu. Kada sam se probudio, učiteljica je rekla da zbog požara idemo kući. Vozeći se prema Ogulinu vidio sam kolonu automobila s novinarima. Začudio sam se kako su brzo doznali za požar – veli Dražen Oršulić iz 4.C. Usprkos veličini požara, djeca su cijelo vrijeme bila na sigurnom.

– Cijelo vrijeme bio sam u kontaktu s upravom Bjelolasice i učiteljima u pratnji djece. Uprava Bjelolasice vratit će novac koji smo uplatili za školu u prirodi. Ujutro nakon požara organizirali su o svome trošku doručak u Ogulinu i povratak u Glinu. Djeca su za ručak bila u svojim obiteljskim domovima. Upravi Bjelolasice zahvaljujem na skrbi za našu djecu. Iz sveg srca želim da saniraju štetu od požara i da školu u prirodi 2012. održimo na Bjelolasici – kaže Milan Davidović, ravnatelj škole.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije