Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRANA Optužena tvrdi da je žrtvi ispunila posljednju želju

Dok je umirao, ja sam mu plesala

08.12.2008.
u 18:42

RIJEKA – Behara Pijanović (47), optužena za trovanje teško pokretnog susjeda Ratka Crljenice (81) za kojeg se dobrovoljno brinula, danas je pred vijeće sutkinje Ike Šarić iz pritvora stigla sa širokim osmijehom i ostala pri priznanju ubojstva danog policiji i istražnom sucu.

No jezivu scenariju koji se odigrao 22. kolovoza u Crljeničinu stanu u Vodovodnoj ulici, kada ga je otrovala punom šakom praxitena, svojom je obranom dala novu dimenziju – eutanaziju. Tvrdeći da ga je “spasila” kada mu je u jabučnu kašicu izmrvila 60 praxitena i nahranila ga time, Behara je istaknula da je potpuno svjesna što je učinila, no ipak je ostala pri uvjerenju da ga je “riješila svih zemaljskih muka”. Rekla je da je “stari” i dan prije ubojstva vidio kako mu u porciju stavlja tablete.

Posvađali su se pa mu je zaprijetila da više neće dolaziti k njemu. No bilo joj je žao Crljenice pa kad je dan poslije ipak došla k njemu, pitao ju je hoće li i dalje dolaziti, a ona je odgovorila: “Neću.” Tada joj je, kaže Behara, Crljenica rekao da mu da praxitene, što je ona i učinila razmrvivši ih u izribanu jabuku.

– Posljednja želja, prije negoli zaklopi oči, bila je da mu plešem – svjedoči Behara. Pročitan je iskaz Elia Crljenice, sina ubijenog, koji, budući da plovi, nije mogao doći na suđenje. Pojašnjavajući odnose između svojih roditelja i optužene (Behara se brinula i za majku dok nije umrla, nap. a.) napomenuo je da su to uvijek bili “korektni odnosi”, napose s ocem.

Vještak toksikolog opisao je djelovanje supstancija nađenih u pokojnikovoj krvi. Iako je obdukcijom utvrđeno da je Crljenica u krvi imao veću koncentraciju različitih lijekova, prema toksikološkom vještačenju jedino je praxiten mogao izazvati smrt.

Sutkinja je odredila da se na traženje branitelja optužene, odvjetnika Mirka Ružića, obavi psihijatrijsko vještačenje. Behara je nakon izgreda i sukoba u pritvoru smještena u bolnički dio riječkog zatvora.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije