Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pekar sa srcem

"Dok ima kruha za mene, bit će i za siromašne obitelji"

'28.12.2010., Koprivnica - Nok Kajzani, vlasnik pekare Benny. Photo: Marijan Susenj'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
29.12.2010.
u 12:00

– Kao pekar radio sam i 20 sati na dan, sve dok nisam kupio svoje – kaže uspješni Nok

– U pekarstvu imam 31 godinu radnoga staža i sve u malom prstu. Posao mi dobro ide, no od prvoga dana pomažem siromašnima – rekao nam je Nok Kajtazi, vlasnik pekare Beni u Koprivnici.

Kad je prije šest godina otvorio pekaru u Koprivnici, dogovorio je, kaže, s gradskom upravom da će siromašnima dijeliti po deset kruhova na dan jer nije znao kako će ići posao.

Nije dizao cijene

– Danas im dajem koliko im treba. Na dan mi dođe 15-ak obitelji i uzmu kruha, peciva – koliko hoće. Dok ima za mene, bit će i za njih. Žalosno je da ima onih koji nemaju za kruh – kaže on.

Nok priča da krizu nije osjetio jer – promet mu se u ovoj godini smanjio tek za deset posto.

– Iako su se cijene brašna i mlijeka povećale, nisam dizao cijene kruha i nemam namjeru. Na dan se proda oko 100 bijelih, 40 crnih i oko 60 bakina i kruha ispod peke, koji su mi najneisplativiji jer samo kilogram brašna stoji 13 kuna – priča Nok.

No njegov put do uspješnog poduzetnika nije bio lak. Kad je devedesetih stigao iz Vojvodine u Ludbreg, iznajmio je pekaru i radio čak 20 sati na dan.

– U Vojvodini sam vodio pekare s petero braće. Nakon što sam uštedio, 1996. kupio sam pekaru u Ludbregu pa u Koprivnici, a sad otvaram jednu i u Starogradskoj ulici – kaže.

Samo rad

Nok priča da iako vodi biznis bez škole, samo teškim radom i ne zna raditi na računalu, njegovo dvoje djece ići će na fakultet.

– Dobro je imati školu, no uvijek treba raditi – poručio je mladima.

U pekarama ima 23 zaposlena pekara i prodavačice, a svi su dobili božićnicu od 2000 kuna. Prije tri mjeseca s obitelji se preselio u Ludbreg, a kaže da je dom tamo gdje je obitelj.

 

Komentara 1

HR
hr76
02:20 02.01.2011.

SVAKA ČAST ZA POMOĆ SIROMAŠNIMA!!! Kada bi barem više bilo ovakvih ljudi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije