Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Planiranje financija

Dok drugi smanjuju, Općina Tuhelj svoj je proračun za 2015. godinu udvostručila

Tuhelj
Foto: Mladen Mandić
18.12.2014.
u 16:00

U Tuhlju planiraju dobiti 4,7 milijuna kuna potpora – 900.000 kuna od Krapinsko-zagorske županije, a ostalo od države

Gradovi i Općine u Krapinsko-zagorskoj županiji, vjerojatno kao i u drugim sredinama, muče se sa slaganjem proračuna za sljedeću godinu. Smjernice nemaju, ali znaju da će imati manje novca, pa više-manje ostaju u prošlogodišnjim okvirima. No, to ne vrijedi i za Općinu Tuhelj, koja je lani imala proračun od 4,2 milijuna kuna koji nije uspjela realizirati, no za sljedeću godinu planiraju proračun od čak 8,5 milijuna kuna.

Načelnik radi subotom

Načelnika te općine, Renata Ilića (SDP), nismo mogli dobiti u općini, njegov nam je zamjenik rekao da radi subotom, a o proračunu se ne može razgovarati ni s kim drugim. No, po računu prihoda i rashoda za sljedeću godinu moglo bi se zaključiti da novca ima i u državi i županiji. Naime, u Tuhlju očekuju čak 4,7 milijuna kuna potpora, od kojih 900.000 od Županije, a ostalo od države.

– Kad smo raspravljali o programima, kao oporba željeli smo upozoriti na izrazito nerealno planiranje proračuna, s time da nismo protiv programa i projekata, ali se ne može raditi prema potrebama i željama, već kad se dobije novac treba napraviti rebalans i pristupiti realizaciji programa. Kada se ništa od naših sugestija nije prihvatilo, predsjednik Vijeća je uvredljivim upadicama i komentarima na račun dijela zaposlenika Općine i oporbenih vijećnika inicirao moju odluku da kao predsjednik kluba napustim sjednicu iz razloga što mi mislimo da treba upozoriti rukovodstvo Općine i javnost da takav način komunikacije i gledanje na financije Općine nije dopustivo – kazao nam je oporbeni vijećnik Milivoj Škvorc (HDZ), s kojim su sjednicu napustili i ostali oporbenjaci.

Svima jednako

Škvorc dodaje da je kod donošenja programa u kulturi ponovno svaka udruga dobila isti iznos, četiri tisuće kuna, a svi znaju da neki, a tu posebno ističe KUD Naša lipa i Puhački orkestar, tako ne mogu funkcionirati na dostignutom nivou. U 2013. orkestar i KUD dobili su oko 130.000 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije