Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj kuhinja

Dok čeka pravomoćnost presude u aferi Kamioni, optužen za mito

'01.12.2010. Zagreb, Hrvatska - Sudjenje bivsem ministru obrane Berislavu Roncevicu i njegovom pomocniku Ivi Bacicu zbog afere Kamioni. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
23.01.2013.
u 18:25

Bačića USKOK tereti da je pogodovao jednom poduzeću da dobije poslove s MORH-om

Dok Ivo Bačić, nekadašnji pomoćnik ministra obrane, čeka hoće li mu pravomoćna postati presuda u aferi Kamioni, u kojoj je osuđen na dvije godine zatvora, protiv njega je podnesena još jedna optužnica, koja je u srijedu postala pravomoćna. Odlučilo je tako optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem suca Tomislava Juriše, potvrdivši optužnicu kojom USKOK Bačića tereti za primanje mita.

Prema optužnici, Bačić se tereti da je 2007. kao pomoćnik ministra u Upravi za materijalne resurse MORH-a, bio nadležan za pokretanje postupka javne nabave. Kao nadležna osoba, Bačić se, tvrdi USKOK, s predstavnicima jedne tvrtke dogovorio da će im pomoći u njihovim poslovnim odnosima s MORH-om, odnosno da će upravo za njih namjestiti postupak javne nabave. USKOK tvrdi da je Bačić zauzvrat od spomenute tvrtke tražio da mu kupe kuhinju po njegovu izboru. Bila je riječ o kuhinji marke Elite, čija je vrijednost procijenjena na 52.221 kuna, a ugrađena je u Bačićevu zagrebačkom stanu. U optužnici koja je podnesena sredinom studenog lani, traži se i oduzimanje imovinske koristi u iznosu od spomenute 52.221 kune.

Što se pak tiče afere Kamioni, u njoj je s Bačićem na optuženičkoj klupi sjedio i Berislav Rončević, bivši ministar obrane, koji je nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora.

>>Bivši doministar Bačić namjestio natječaj i primio kuhinju kao mito

Komentara 3

KR
krka
18:32 23.01.2013.

Dovraga, kad ćete istražiti privatizaciju Našicecementa? Dokle će biti nedodirljivih u državi?

GU
gustirna
18:52 23.01.2013.

ovaj zasigurno nije iz jugkomunistickog crvenog kokosinjca kada su ovako navalili na njega a svog udbasa i veleizdajnika koji viri iz svake afere (ne pastete) stite.linica inace ne poznaju jer njegov slucaja sakriju da udje u zastaru.obersnala niti culi ni vidjeli.crvenog vrhovnika,ma tko ga pozna,ovaj sadasnji iz podravke dusa od covjeka.............

MU
munjara
18:55 23.01.2013.

pa ti hdzovci će i u zatvoru krasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije