Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iva Popović

Dok čeka početak suđenja, liječnica tuži žrtve kojima je uzela milijune

dr. Iva Popović
29.03.2015.
u 20:02

Fizijatrica je optužena za prijevaru 31 osobe, a sada tvrdi da je ona njima posuđivala novac

Od podizanja optužnice protiv fizijatrice s Klinike za traumatologiju dr. Ive Popović (37), koju tužiteljstvo tereti da je prevarila 31 osobu, od kojih je od 2011. do 2013. posudila ukupno više od 20 milijuna kuna i za sebe zadržala 9,4 milijuna kuna, prošlo je već godinu dana, no do sada nije održano nijedno ročište na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu.

Vraćala manje iznose

Dok čekaju da fizijatrici konačno počne suđenje, neki oštećenici, koji su joj godinama posuđivali novac, doživjeli su još jedan šok jer ih liječnica sada optužuje da su oni zapravo dužni njoj, odnosno da je sve vrijeme ona njima zapravo posuđivala novac. Protiv nekih je dr. Popović podnijela i tužbe nakon što je u rujnu prošle godine izašla iz istražnog zatvora, što smo i provjerili na Općinskom građanskom sudu. Prema podacima s tog suda, Iva Popović trenutačno vodi 16 postupaka, a sama ih je pokrenula devet. Od toga je osam tužbi podnijela tijekom prošle i ove godine, a veći dio tužbi odnosi se na osobe koje se u kaznenom postupku pojavljuju kao oštećenici.

– Novac je posuđivala u više navrata. Manje iznose je vraćala, no znalo se dogoditi i da dan nakon što vrati dio novca, opet traži hitnu posudbu. Stalno je govorila da sada trenutno ne može do svojeg novca, da čeka neke kamate iz Beča, vječito je ‘okretala neke novce’. Kako se pozivala na prijateljstvo s vlasnikom Dinersa Žarkom Kraljevićem, mislili smo da ju je valjda nešto i naučio oko novca. Bila je toliko uporna kada je trebalo posuditi novac i imala je tako uvjerljivu priču kako dolazi iz jako imućne obitelji da ju je bilo nemoguće odbiti – pričaju oštećenici.

U nevjerici govore kako se fizijatrica vjerojatno poziva na manje iznose koje je postupno vraćala pa želi prikazati kako je ona zapravo bila ta koja je svima posuđivala novac.

No, ovo nije prvi put da fizijatrica sebe pokušava prikazati žrtvom jer je slično radila prije nego što je krajem prosinca 2013. uhićena. Naime, kada su je njezine žrtve počele češće nazivati tražeći povrat svog novca, dr. Popović je u više navrata prijavljivala prijetnje policiji. Za članove jedne obitelji rekla kako su joj prijetili smrću, kolegu iz bolnice T. P. prijavila je da joj je rekao kako je “pozdravljaju Nikica Jelavić i Zoran Pripuz”, a za oštećenika D. M. je navela kako joj prijeti “likom koji je bio u Afganistanu i lud je”. Međutim, nakon istrage policajci su utvrdili kako su njezine prijave lažne pa ju se optužnicom sada, osim za prijevaru, tereti i za lažno prijavljivanje kaznenog djela.

Sutkinja na bolovanju

Optužena liječnica do sada nije odgovarala na ove silne optužbe, već se tijekom istrage branila šutnjom, a još se ne zna kada će iznositi obranu na sudu jer početak suđenja nije ni sazvan.

– Sutkinja, kojoj je bio dodijeljen ovaj spis, otišla je na drugo radno mjesto i nakon toga je dodijeljen u rad 36. referadi. Sutkinja, koja vodi ovu referadu, trenutačno je na bolovanju – objašnjavaju nam na Općinskom kaznenom sudu.

>> Fizijatrica prevarila i inspektora koji je radio za svodnike

Komentara 68

Avatar ambientocclusser
ambientocclusser
20:40 29.03.2015.

obratite pažnju i na to kako se tretira krađa 9,4 milijuna kuna: sutkinja kojoj je dodijeljen "spis", uopće se time ne bavi i nezna se ni tko je, a pričamo tek o početku poreatanja prvostupanjskog, općinskog sudskog postupka! Da je jučer bila osuđena, žalbe i trakavice bi se vukle do županijskog, trgovačkog, prekršajnog, upravnog, europskog, pitajboga kakvog sve ne suda, jedan bi povrgavao drugog i slučaj slao na početak i zastaru. S druge strane, jučer su promptno ulovili i osudili nekog penzića jer je ukrao citiram "više stotina grama cedevite" u konzumu.

Avatar ambientocclusser
ambientocclusser
20:31 29.03.2015.

Što je najgore, ove eskapade će joj, kako funkcionira naše sudstvo (a ne pravda), vjerojatno i uspjeti, a naivnim ljudima koji su joj ispoklanjali novce će ostati samo masne naknade advokatima i troškovi suđenja. Gospođica bude vani, potkožena parama, nevina i čista kao svetica. Navodno je jednako isprevarila i bivšeg vlasnika dinersa pa sam bog zna koliko je tamo ukrala novca. No očito ima neki poremećaj, da je pristojan samozatajan lopov, nebi ovoliko gomilala. Milijun eura i penzija.

NV
novo vriijeme
20:13 29.03.2015.

"za sebe zadržala 9,4 milijuna kuna, prošlo je već godinu dana, no do sada nije održano nijedno ročište na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu." Navedena lopovica tužbama pokušava zaplašiti oštećenike a sud joj daje vremena izmještajem sutkinje na drugo mjesto i blokadom ročišta da obavi svoju prljavu rabotu do kraja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije