Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dojavljeno da je u moru mina, a bila je plutača

Pomorska policija intervenirala je zbog "bove" koja liči na pomorsko minsko-eksplozivno sredstvo.
11. kolovoza 2010. u 14:34 1 komentara 3 prikaza
policijski brod sv. nikola tavelic, sibenik
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXELL

ŠIBENIK - Pomorski su policajci jutros u Šibenskom kanalu upozoravali i kažnjavali prekršitelje pomorskih propisa (prebrze glisere i sl.), kada ih je zatekla dojava da se nedaleko od obale na predjelu Martinska, nasuprot Šibeniku, nalazi - mina(!).

Policijski brod "Sv. Mihovil" krenuo je na naznačeno mjesto, gdje su utvrdili kako se tamo doista nalazi oveća metalna kugla koja svojim izgledom podsjeća na plutajuće mine namijenjene potapanju brodova. Pozvani su i pirotehničari, no oni su nedaleko od rive na Martinskoj i obližnjeg Instituta Ruđer Bošković zaključili da nema nikakve opasnosti te da nije riječ o eksplozivnoj napravi.

Kako se čini, netko je spomenuti predmet postavio tu kako bi mu poslužio kao svojevrsna plutača ili "bova". Iz policije su poručili da će je ipak ukloniti kako ne bi uznemiravala građane.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • Vito:

    Bolje da policija juri na mjesto dojave protubrodske mine i nađe plutaču, nego da je to stvarno protubrodska mina koja je isplutala. Jer te mine obično imaju u sebi oko 500 kg TNT-a. Ono što se vidjelo na televiziji stvarno ... prikaži još!no je izgledalo kao mina, a Šibenik je imao veliki vojni prostor, baš s istočne strane kanala.