Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šibenik

Dojavljeno da je u moru mina, a bila je plutača

policijski brod sv. nikola tavelic, sibenik
Hrvoje Jelavić/PIXELL
11.08.2010.
u 14:34

Pomorska policija intervenirala je zbog "bove" koja liči na pomorsko minsko-eksplozivno sredstvo.

ŠIBENIK - Pomorski su policajci jutros u Šibenskom kanalu upozoravali i kažnjavali prekršitelje pomorskih propisa (prebrze glisere i sl.), kada ih je zatekla dojava da se nedaleko od obale na predjelu Martinska, nasuprot Šibeniku, nalazi - mina(!).

Policijski brod "Sv. Mihovil" krenuo je na naznačeno mjesto, gdje su utvrdili kako se tamo doista nalazi oveća metalna kugla koja svojim izgledom podsjeća na plutajuće mine namijenjene potapanju brodova. Pozvani su i pirotehničari, no oni su nedaleko od rive na Martinskoj i obližnjeg Instituta Ruđer Bošković zaključili da nema nikakve opasnosti te da nije riječ o eksplozivnoj napravi.

Kako se čini, netko je spomenuti predmet postavio tu kako bi mu poslužio kao svojevrsna plutača ili "bova". Iz policije su poručili da će je ipak ukloniti kako ne bi uznemiravala građane.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
13:41 12.08.2010.

Bolje da policija juri na mjesto dojave protubrodske mine i nađe plutaču, nego da je to stvarno protubrodska mina koja je isplutala. Jer te mine obično imaju u sebi oko 500 kg TNT-a. Ono što se vidjelo na televiziji stvarnono je izgledalo kao mina, a Šibenik je imao veliki vojni prostor, baš s istočne strane kanala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije