Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo odobrilo

Dogovorile se dvije bolnice: Riječki anesteziolozi u Mariboru neće raditi u fušu

Rijeka KBC
Nel Pavletić/Pixsell
25.02.2016.
u 21:44

- Organizacijski sustav bolnice i zdravstveni program neće biti ugrožen jer će se angažirati veći broj anesteziologa - poručili su iz Ravnateljstva riječke bolnice.

Angažman riječkih anesteziologa u mariborskoj bolnici neće biti u fušu, u dane vikenda radit će u Sloveniji temeljem ugovora o dopunskom radu izvan osnovnog radnog vremena o čemu je danas postignut sporazum između dvaju bolničkih centara. 

Nakon službenog zahtjeva mariborske bolnice iz KBC-a Rijeka kontaktirali su Ministarstvo zdravlja koje je anesteziolozima odobrilo dodatni rad uz poštovanje pravne procedure. Tako su, vrlo brzo, razjašnjene nejasnoće oko vikend angažmana anesteziologa u susjednoj državi što je i jedna od mjera kojom se nastoji deficitarne specijaliste zadržati u matičnoj bolnici, a istodobno im omogućiti dodatnu zaradu.

- Organizacijski sustav bolnice i zdravstveni program neće biti ugrožen jer će se angažirati veći broj anesteziologa. U pitanje neće doći niti razina radne sposobnosti u smislu premorenosti jer će rasporedom na razini mjeseca pojedini liječnik u Sloveniji provesti jedan dan dežurstva – poručili su iz Ravnateljstva riječke bolnice. Na činjenicu da su iz Slovenije tražili pomoć riječkih anesteziologa u KBC-u Rijeka su ponosni i ističu da su riječki anesteziolozi prepoznati kao vrhunski specijalisti pa ih traže i iz drugih inozemnih sveučilišnih centara. 

- Želimo da takvi stručnjaci rade u našoj ustanovi i da ostanu u Hrvatskoj i u toj namjeri smo kroz zadnju godinu dana uspjeli zaustaviti njihov odljev – naveli su iz Ravnateljstva KBC-a Rijeka. 

>>Anesteziolozi za vikend na fuš u Maribor za 1250 eura

>>DORH i Ravnateljstvo policije istražuju "čudotvorni lijek za autizam"

Komentara 1

DU
Deleted user
22:02 25.02.2016.

Sad bu vam otišli za stalno. Lova je lova. Pa plačite da nemate kadrova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije